Amazon nudi čak milijardu dolara za prava na The Three-Body Problem

Amazon trenutno već ima, ili je tek dao u najavu pristojan broj iznimno atraktivnih projekata. Od serija tek u produkciji sasvim sigurno nećete propustiti The Lord of the Rings i Conan The Barbarian. Čini se da će se toj listi pridružiti još jedan veliki projekt koji će se kao i ovi već spomenuti također bazirati na književnom predlošku. Riječ je adaptaciji SF serijala The Three-Body Problem kineskog autora Liua Cixina. The Three-Body Problem predstavlja prvi roman u seriji, kojeg čine još The Dark Forest i Death’s End, zajedno poznati kao trilogija Remembrances of Earth’s Past.

Želja producenata je da serija dostigne ili čak premaši popularnost famozne Igre prijestolja, što i nije neka novost, budući da HBO-ova hit serija predstavlja još uvijek nedostižni izazov za producente sličnih TV projekata. Ipak, Amazon svoje visoke ambicije temelji na budžetu, koji bi trebao iznositi gotovo nevjerojatnih milijardu dolara. Ukoliko dođe do realizacije projekta, The Three-Body Problem bi postala najskuplja TV serija do sada. Pretpostavlja se da se ponuda odnosi na kompletnu trilogiju, odnosno na jednu sezonu serije po svakom romanu. No važno je naglasiti da je Amazon još uvijek u pregovorima oko prava koja u ovom trenutku drži YooZoo Pictures. S druge pak strane u igri je ponuda koju je vrlo teško odbiti, pa je prilično izgledno da će Amazon u konačnici osigurati željena prava.

Roman The Three-Body Problem objavljen je u kini 2008. godine, dok je u engleskom prijevodu izašao 2014. godine. Djelo je tijekom 2014. i 2015. godine bilo nominirano za neke od najprestižnijih žanrovskih nagrada (Nebula, Locus i John W. Campbell), ali je u fokus svjetske čitalačke javnosti dospjelo tek osvajanjem nagrade Hugo. To je inače prvi puta da je jedan kineski pisac znanstvene fantastike ostvario to veliko priznanje. Drugi dio, The Dark Forest je u kini također objavljen 2008. godine, dok je treći dio Death’s End objavljen 2010. godine. U prijevodu na engleski jezik The Dark Forest je izašao 2015., a Death’s End 2016. godine.

Vrijeme je Kulturne revolucije u komunističkoj Kini i talentirana fizičarka Ye biva obilježena kao izdajnica. Od zatvora je spašavaju Yang i Lei, fizičar i fizičarka koji rade za tajni kineski vojni ogranak Red Coast. Ye tamo uspješno radi na pojačavanju signala kojeg Red Coast šalje u svemir. Osam godina kasnije, Ye uspješno dobiva poruku od izvanzemaljaca s planete Trisolaris, a poruka je upozorenje da ne odgovara jer bi moglo doći do invazije na Zemlju…

Check Also

Nosferatu: prvi trailer za remake redatelja Roberta Eggersa!

Focus Features konačno je objavio prvi teaser trailer za remake filma Nosferatu, redatelja i scenarista …

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics