A Christmas Carol: prvi trailer otkriva mračnu FX-ovu adaptaciju

FX je objavio prvi trailer za njihovu tv adaptaciju Dickensove klasične priče, A Christmas Carol (Božićna priča). Riječ je o mini seriji koja dolazi od tvorca i scenarista Stephena Knighta (Peaky Blinders). Izvršni producenti su Knight, Tom Hardy i Ridley Scott. Režiser sve tri epizode je Nick Murphy.

Guy Pearce predvodi seriju u ulozi bijednika, škrtca Ebenezera Scroogea, koji se za Badnjak mora suočiti s duhovima prošlih Božića, sadašnjih i budućih, koji nastoje unijeti malo dobrote u njegovo hladno srce. No ova verzija poznate priče je iznimno jeziva, gotovo proganjajuća imerzija u Scroogeovu mračnu dušu. Također nova iteracija ima jasan kontrast između vanjštine i unutrašnjosti glavnog lika. “Ono što sam ja htio da napravim Ebenezera Scroogea poput nekog tko, da nije takav kakav je i kako se ponaša, bi bio atraktivan muškarac,” svojedobno je izjavio Steven Knight o svojoj viziji. “Nisam ga htio prikazati kao njegovu dušu, jer mu je duša prilično bijedna. Ali izvana je potpuno okej. Htio sam da se gledatelji zapitaju, ‘Zašto je ova osoba takva?'”

Pearceu se u glavnim ulogama pridružuju Andy Serkis kao duh prošlih Božića, Joe Alwyn kao Scroogeov siromašni pomoćnik Bob Cratchit; Stephen Graham kao bijednikov mrtvi poslovni partner, Jacob Marley; Charlotte Riley kao Scroogeova sestra Lottie, Vinette Robinson kao Mary Cratchit; Jason Flemyng kao duh Božića budućnosti (koji je zamijenio pokojnog Rutgera Hauera); Kayvan Novak kao Ali Baba i Lenny Rush kao Tim Cratchit.

A Christmas Carol stiže očekivano u prosincu.

A Christmas Carol
Andy Serkis kao duh prošlih Božića.
A Christmas Carol
Remmie Milner kao Martha Griffin (sestra Mary Cratchit), Vinette Robinson kao Mary Cratchit, Joe Alwyn kao Bob Cratchit, Lenny Rush kao Tim Cratchit.
A Christmas Carol
Guy Pearce kao Ebenezer Scrooge.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics