A Christmas Carol: prvi trailer otkriva mračnu FX-ovu adaptaciju

FX je objavio prvi trailer za njihovu tv adaptaciju Dickensove klasične priče, A Christmas Carol (Božićna priča). Riječ je o mini seriji koja dolazi od tvorca i scenarista Stephena Knighta (Peaky Blinders). Izvršni producenti su Knight, Tom Hardy i Ridley Scott. Režiser sve tri epizode je Nick Murphy.

Guy Pearce predvodi seriju u ulozi bijednika, škrtca Ebenezera Scroogea, koji se za Badnjak mora suočiti s duhovima prošlih Božića, sadašnjih i budućih, koji nastoje unijeti malo dobrote u njegovo hladno srce. No ova verzija poznate priče je iznimno jeziva, gotovo proganjajuća imerzija u Scroogeovu mračnu dušu. Također nova iteracija ima jasan kontrast između vanjštine i unutrašnjosti glavnog lika. “Ono što sam ja htio da napravim Ebenezera Scroogea poput nekog tko, da nije takav kakav je i kako se ponaša, bi bio atraktivan muškarac,” svojedobno je izjavio Steven Knight o svojoj viziji. “Nisam ga htio prikazati kao njegovu dušu, jer mu je duša prilično bijedna. Ali izvana je potpuno okej. Htio sam da se gledatelji zapitaju, ‘Zašto je ova osoba takva?'”

Pearceu se u glavnim ulogama pridružuju Andy Serkis kao duh prošlih Božića, Joe Alwyn kao Scroogeov siromašni pomoćnik Bob Cratchit; Stephen Graham kao bijednikov mrtvi poslovni partner, Jacob Marley; Charlotte Riley kao Scroogeova sestra Lottie, Vinette Robinson kao Mary Cratchit; Jason Flemyng kao duh Božića budućnosti (koji je zamijenio pokojnog Rutgera Hauera); Kayvan Novak kao Ali Baba i Lenny Rush kao Tim Cratchit.

A Christmas Carol stiže očekivano u prosincu.

A Christmas Carol
Andy Serkis kao duh prošlih Božića.
A Christmas Carol
Remmie Milner kao Martha Griffin (sestra Mary Cratchit), Vinette Robinson kao Mary Cratchit, Joe Alwyn kao Bob Cratchit, Lenny Rush kao Tim Cratchit.
A Christmas Carol
Guy Pearce kao Ebenezer Scrooge.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics