Službeno je, potvrđen je drugi filmski nastavak Dine!

Nako što je nova Dina u relativno kratko vremena uprihodovala na svjetskim blagajnama preko 220 milijuna dolara, i skupila skoro dva milijuna gledatelja na platformi HBO Max, konačno je stigla i službena potvrda drugog nastavka filma. Legendary i Warner Bros. su danas plasirali vijest na društvenim mrežama te su odmah otkrili da drugi dio Dine na velika platna stiže u listopada 2023. godine.

“Ovo je samo početak… Hvala onima koji su do sada iskusili [Dinu] i onima koji će to napraviti u danima i tjednima pred nama. Uzbuđeni smo što nastavljamo putovanje!” – Legendary.

“Upravo sam dobio vijest od Legendaryja da službeno nastavljamo s Dinom: Drugi dio. Moj san je bio adaptirati Dinu Franka Herberta i moram zahvaliti fanovima, glumcima i ekipi, Legendaryju i Warner Bros.-u što su podržali ovaj san. Ovo je samo početak.” – izjavio je redatelj Denis Villeneuve.

“Denis Villeneuve je osmislio film koji je i vizualno izvanredan i koji vas emocionalno uvlači u taj svijet, što dokazuje njegov globalni uspjeh kako kod kritike tako i na kino blagajnama. Oduševljeni smo što nastavljamo ovo putovanje s Denisom i njegovom glumačkom postavom i [ostalom] ekipom, te našim partnerima u Legendaryju, i jedva čekamo donijeti sljedeće poglavlje ove epske priče u kina u listopadu 2023.” – izjavio je Toby Emmerich, predsjednik Warner Bros. Pictures Group.

Zanimljiv je podatak da je Dina bez ukalkuliranih troškova marketinga koštala čak 165 milijuna dolara. Legendary je producirao film i uložio 80 posto budžeta, dok je Warner Bros. pokrio ostatak. Dina je do sada ostvarila 41 milijun dolara na američkom tržištu i 182 milijuna na ostalim tržištima, što je ukupno do sada 223 milijuna dolara.

Našu recenziju filma Dina možete pročitati ovdje.

Check Also

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics