The Peripheral Williama Gibsona stiže na Amazon

Amazon će ekranizirati roman The Peripheral Williama Gibsona. Kako javlja Deadline, radi se o TV seriji čiji će izvršni producenti biti Jonathan Nolan i Lisa Joy, kreativni dvojac iza HBO-ve znanstveno-fantastične serije Westworld. Autor serije bit će Scott B. Smith (pisac romana A Simple Plan). Režiju će potpisati Vincenzo Natali, poznat po kultnom horor filmu Cube i redatelj nedavnog izišlog filma In the Tall Grass, kojeg smo recenzirali ovdje. Amazon je razvijao ovaj projekt još od rane 2018. godine a Nolan i Joy prihvatili su ga ovo proljeće nakon što su potpisali masivni ugovor o suradnji sa Amazonom na period od pet godina.

Prvi put objavljen 2014. godine, The Peripheral se odvija u vrlo, vrlo bliskoj budućnosti. Glavna junakinja Flynne Fisher i njezina obitelj pokušavaju preživjeti u zaboravljenom kutku ekonomski upropaštene ruralne Amerike. Usprkos svojoj inteligenciji i ambiciji, Flynne naizgled nema budućnosti… dok budućnost ne stigne po nju.

Nakon što je romanom Neuromancer 1984. ozbiljno zakotrljao podžanr cyberpunka, William Gibson se dvadesetak godina kasnije našao se u neugodnoj situaciji da ga je prestigla vlastita budućnost koja je naš svijet učinila bizarnijim od bilo koje ZF priče. I dok se neko vrijeme koncentrirao na pisanje trilera poput Pattern Recognition (2003), Spook Country (2007) i Zero History (2010), Gibsonov roman The Peripheral bio je autorov povratak žanru koji ga je proslavio.

Check Also

Tama se uzdiže u novom traileru za Star Wars seriju The Acolyte!

S obzirom da je danas May the 4th nije čudno da su Disney i Lucasfilm …

The Boys: mogu li stvari postati još luđe, trailer za 4. sezonu kaže da mogu!

Prime Video je objavio puni trailer za 4. sezonu njihove netipične, ali odlične superherojske serije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics