Podržite domaće filmaše da završe “Slice Of Life”, kratki film inspiriran Blade Runnerom

Za one još neupoznate s projektom ponovit ćemo da je “Slice Of Life” kratkometražni hrvatski SF film smješten u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta.

Glavne uloge tumače Anton Svetić, Ivica Pustički i Emilia Habulin. Režiju potpisuje Luka Hrgović koji je ujedno i glavni stručnjak za vizualne efekte, a direktor fotografije je Dino Julius. Scenarij je napisao Anton Svetić još prije nekoliko godina. Priča je originalna i u početku nije imala nikakvih dodirnih točaka s filmom Istrebljivač. No, kako je produkcija trajala tako su ubačene i poneke posvete tom danas kultnom djelu znanstvene fantastike. Fast food restoran je nazvan “The White Dragon” kao što se zove i u Istrebljivaču, a na zgradu je projicirana reklama za korporaciju Tyrell. Nakon dovoljno takvih dodataka postalo je kristalno jasno da se film očito odvija u istom svemiru kao i Istrebljivač i da se to mora jasno istaknuti. No jednako tako treba istaknuti da nije riječ o kopiji, niti o bilo kakvom fanovskom nastavku filma. Riječ je jednostavno o odavanju hommage jednom od najkultnijih filmova i to primarno u vidu estetike i glavnih motiva.

Svi vizualni efekti su izvedeni na old school način. U filmu nema kompjuterski generiranih efekata i 3D modela nego je kompletan vizual realiziran pomoću minijatura, maketa i back projekcija. Baš kao i u klasiku koji je autorima poslužio kao uzor. Film prati jedan dan u životu policajca koji živi u distopijskom Los Angelesu budućnosti. Zanimljivost je da u filmu nema dijaloga, sav fokus je na vizualima.

Za potrebe projekta kupljen je i stari Citroen BX 1986 te je preuređen u set za snimanje priče unutar auta. Slice Of Life je uglavnom sniman na improviziranom setu u garaži u predgrađu Zagreba. Cijela priča traje već tri godine, a sada su timu potrebna dodatna sredstva da bi konačno mogli i završiti film. Iako je većina potrebnog materijala već snimljena, potrebna je dodatna oprema, ne bi li snimanje ali i kreiranje novih maketa, bilo na razini zadatka.

Dakle, Slice of Life može biti dovršen uz vašu pomoć, pa ako vi, kao i mi vidite ogromni potencijal ovog projekta, već s 10 dolara ćete znatno pomoći, a još ćete k tome dobiti digitalnu kopiju filma i poster. Ostale mogućnosti provjerite direktno na izvoru Kickstarter kampanje, koja za sada ide više nego uspješno. Cilj je prikupiti 25,000 dolara, a u ovom trenutku već je skupljeno 17,945 dolara.

Check Also

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na …

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics