7. Fantastic Zagreb je za kraj festivala pripremio pravu filmsku poslasticu na Medvedgradu

 

Ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala bliži se kraju, ali dobra je vijest da vas baš tada očekuju dvije fantastične projekcije s najboljim pogledom na grad te odličnim tulumima na medvedgradskoj utvrdi, 07. i 08. srpnja, s početkom u 21:15 h. U petak 07. srpnja, u suradnji s Motovun Film Festivalom organizirana je projekcija španjolskog hit mystery trilera BAR Alexa de la Iglesije, a u subotu 08. srpnja na programu je kultni SF klasik STVOR slavnog Johna Carpentera nakon čega slijedi tulum do zore. Ovu jesen sljemenska ljepotica zatvara svoja vrata na nekoliko godina radi obnove i renovacije te svakako preporučamo da ne propustite doživjeti ovo iznimno iskustvo.
Karte za filmove i partije mogu se kupiti odvojeno ili u paketu te se nalaze u pretprodaji u kinu Europa i na ljetnoj pozornici Tuškanac.
Mjesta na Medvedgradu su limitirana stoga požurite s kupnjom ulaznica. Prijevoz do Medvedgrada je osiguran i uključen u cijenu ulaznice; oba dana autobusi sa Šestina (kod crkve) kreću već od 19:00 h i vozit će svakih 20 minuta. Posljednji autobus s Medvedgrada natrag u Šestine kreće u 3:30 h.

Istovremeno na Ljetnoj pozornici Tuškanac nastavlja se filmska čarolija, pa najbolje da krenemo redom.

U četvrtak 06. srpnja, s početkom u 23:15 h, očekuje vas napeti kanadski ‘creature feature’ suspens Prolaz u pakao (The Void) inspiriran filmovima Johna Carpentera, George A. Romera i romanima H.P. Lovecrafta i Clivea Barkera.

U petak, 07. srpnja u 21:15 h na programu je kultni klasik, nezaboravani obiteljski fantasy suspens iz majstorske radionice Stevena Spielberga – Poltergeist. U 23:30 h očekuje vas posljednji u nizu filmova iz Nordijskog fokusa, najnoviji danski mystery triler Robin koji na Fantasticu ima svoju svjetsku premijeru.

Subotnje projekcije, 08. srpnja počinju u 21:15 h sjajnim dokumentarcem David Lynch: Život kao umjetnost (David Lynch: The Art Life) o legendarnom američkom filmašu koji nam je podario kultne naslove Plavi baršun, Čovjek slon, Dina, Mulholland Drive i seriju Twin Peaks. U 23:15 h imat ćete priliku pogledati sjajno režiran malezijski nadnaravni noir krimić Razmjena (Interchange) prikazan na najznačajnijim svjetskim filmskim festivalima.

Za sami kraj festivala stiže i jedno iznenađenje, na Ljetnoj pozornici Tuškanac u nedjelju 09. srpnja prikazat će se dva vrhunska filma za cijenu jedne ulaznice! U 21:15 h na velikom platnu će se proslaviti 90. rođendan veličanstvenog SF klasika Fritza Langa Metropolis (1927.), a točno u ponoć možete pogledati izvrsnu irsku mystery dramu Sjene (Without name) koju potpisuje talentirani Lorcan Finnegan.

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com.

Check Also

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Loki: novi teaser za 2. sezonu otkriva da vrijeme ističe!

Trailer za drugu sezonu Disneyjeve serije Loki dobili smo u srpnju, a sada kada nas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics