6. Pandakon tematski se bavi Japanom, Kinom i kineskom godinom Psa

Konvencija azijske kulture Pandakon 2018. održat će se 15. i 16. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog kluba Močvara.

Ove godine se tematski osim Japana, konvencija ponovo bavi i Kinom. Za sporednu tematiku odabrana je kineska godinu Psa, u kojoj se trenutno nalazimo, te tematika kineskog horoskopa. Ostvarena je suradnja s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, koji većinski preuzima program u nedjelju, 16. rujna, s predavanjima o kineskoj godini Psa i kineskim božanstvima, te radionicom oslikavanja maski. Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu obrazovni je sveučilišni centar osnovan 2012. godine s ciljem promicanja kineskoga jezika i kulture i jačanja gospodarskih veza između Republike Hrvatske i NR Kine. Trenutno djeluje u osam gradova (Zagreb, Varaždin, Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik). Osim jezičnih i kulturnih programa, Institut provodi i radionice za sve uzraste u sklopu svojih ili drugih događanja.

Novost su ove godine korejsko-hrvatsko društvo KCE K-pop Croatia Events, koji povećavaju opseg programa vezanog za Koreju, s interaktivnim predavanjem korejskog jezika te dvije cjelodnevne radionice tokom samog Pandakona. Uz njih treći veći ovogodišnji suradnici su Ichidan udruga, za promicanje japanske multimedijalne kulture, sa svojim klasičnim miksom projekcija kratkih i nezavisnih animiranih uradaka iz Japana, predavanjima i kvizom znanja. Za drugačije intelektualne igre zadužene su Udruga Talus s boardgame igraonom i Crouch Guard s kompjuterskim igrama.

Osim pojedinačnih predavanja drugih gostiju, te vrlo popularnog cosplay natjecanja, očekuje vas demonstracije borilačkih vještina japanskog mačevanja te kyokoshinkai karatea, kao i brojni drugi zabavni sadržaji poput karaokea i Just Dance plesa u kasnijim satima konvencije.

Svi ljubitelji japanskih, kineskih i ostalih azijskih zanimljivosti su pozvani na druženje bez obzira na godine. Ulaz na konvenciju je simboličnih 10,00 kn po danu. Program konvencije potražite podno teksta (za povećanje kliknite na njega), a sve ostale detalje možete pronaći na web stranici konvencije.

Ove godine među brojnim izlagačima pronaći ćete i Inverziju sa svojom šarolikom ponudom Funko POP! figurica, bilježnica, šalica i majica. Vidimo se!

Pandakon

Pandakon

Pandakon

Check Also

Zagreb 2123. – natječaj za najbolju kratku priču povodom Noći knjige

Kako bi izgledao Zagreb sto godina u budućnost? Odgovori na ovo pitanje traže se kroz …

Natječaj za priče i stripove 5. broja časopisa Morina kutija: Slavenski (anti)junaci

Morina kutija nedavno je raspisala novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics