5 zanimljivosti vezanih uz HBO-ovu seriju Lovecraft Country

Evo nekoliko zanimljivosti o seriji Lovecraft Country, ambicioznom uradku horor žanra, s J.J. Abramsom i Jordanom Peeleom kao izvršnim producentima.

J.J. Abrams i Jordan Peele obećali su donirati zaradu od serije kako bi se borili protiv kontroverznog “Heartbeat” zakona

Država Georgia jedna je od najpopularnijih lokacija za snimanje u Americi, zahvaljujući značajnim povratima poreza. Međutim, u svibnju 2019. godine mnogi su u Hollywoodu pozvali na bojkot snimanja na toj lokaciji nakon što je donesen kontroverzni “Heartbeat Bill” protiv pobačaja. Zbog količine posla koji je tamo već bio odrađen, J.J. Abrams i Peele su najavili da će nastaviti tamo snimati, ali da će donirati svoju zaradu iz prve sezone organizacijama koje se bore protiv tog zakona.

Lovecraft Country je mogla ispasti bitno drugačija TV serija

Roman Lovecraft Country je prvi put objavljen 2016. Ipak, mnogo prije nego što je uopće napisan, autor romana Matt Ruff je to zamislio i predložio kao TV seriju. Serija je trebala pratiti afroameričku obitelj koja je 50-ih godina prošlog stoljeća posjedovala putničku agenciju u Americi, a Atticus je tada zamišljen kao terenski istraživač koji je putovao zemljom tražeći hotele i restorane s kojima bi surađivao… I dalje bi to bila horor serija s potencijalom širenja u druge žanrove. No Ruff nije uspio s tim prijedlogom za seriju, pa je svoju doduše izmjenjenu ideju pretvorio u roman.

Yann Demange i Daniel Sackheim režiraju prve tri epizode

Iako se dobar dio detalja uz seriju još uvijek drži pod velom tajne znamo da su Yann Demange i Daniel Sackheim režirali prvih nekoliko epizoda. Točnije, Yann Demange (Top Boy) je režiser prve epizode, dok je Daniel Sackheim (The Americans, Jack Ryan, True Detective) režirao drugu i treću epizodu.

Glumicu Elizabeth Debicki zamijenila je Abbey Lee

Australska glumica Elizabeth Debicki je incijalno dobila ulogu Christine Braithwhite, kćerke šefa tajnog reda zvanog “Sons of Adam”, koja očajnički želi pridobiti očevo poštovanje i nema problema s tim da iskoristi Atticusa i njegovu obitelj kako bi zadobila to poštovanje. Nažalost, zbog preklapanja termina snimanja s drugim projektom, morala je napustiti seriju, pa ju je zamijenila australska glumica i model Abbey Lee.

Serija Lovecraft Country je skoro koštala Smollett-Bell njezine uloge u filmu Birds Of Prey

Ovo je prilično uspješna godina za glumicu Jurnee Smollett-Bell. Pored serije Lovecraft Country glumila je i u jednom od većih ovogodišnjih filmskih hitova – Birds Of Prey. Ipak, Smollett-Bell gotovo nije dobila priliku preuzeti ulogu u tom filmu. Isprva, oni koji su radili na filmu nisu ni bili osobito zainteresirani za njenu audiciju zbog njezine predanosti seriji Lovecraft Country. No nakon ohrabrenja od Mishe Green, Smollett-Bell je ipak poslala svoju audicijsku vrpcu, što je na kraju dovelo do toga da dobije ulogu Dinah Lance aka Black Canary.

Lovecraft Country je adaptacija koji stapa povijesnu fikciju, pulp noir i očekivano s obzirom na naslov Lovecraftovski horor i fantasy. Tvorci serije su Misha Green (Underground) i Jordan Peele (Get Out). Yann Demange (Top Boy) je režiser i izvršni producent prve epizode, a Misha Green je napisala svih 10 epizoda, te je ujedno i showrunnerica te izvršna producentica zajedno s Benom Stephensonom.

Radnja serije prati dvadesetpetogodišnjeg veterana Atticusa Blacka koji se udružuje s prijateljicom Leticijom “Leti” Dandridge i ujakom Georgeom te kreće na putovanje po SAD-u tijekom 1950-ih kako bi pronašao svog nestalog oca. Trio se suočava s rasizmom, ali i s utvarama koje kao da su sišle sa stranica horor romana majstora H. P. Lovecrafta.

Glavne uloge tumače Jurnee Smollett (Birds of Prey, Underground), Jonathan Majors (Da 5 Bloods, The Last Black Man in San Francisco), Aunjanue Ellis (When They See Us), Abbey Lee (Mad Max: Fury Road), Jada Harris (The Resident), Wunmi Mosaku (Fantastic Beasts and Where to Find Them) i Michael Kenneth Williams (The Wire, Boardwalk Empire). U ostalim ulogama se nalaze Courtney B. Vance (The Immortal Life of Henrietta Lacks, American Crime Story), Jamie Chung (Once Upon a Time), Jamie Neumann (The Deuce), Jordan Patrick Smith (Vikings) i Tony Goldwyn (Scandal).

Lovecraft Country na HBO Max stiže 16. kolovoza, dok kod nas serija premijerno stiže na HBO GO već 17. kolovoza.

Serija će imati i svoj panel u sklopu virtualne konvencije Comic-Con@Home pa očekujemo da ćemo nešto više informacija kao i novi trailer dobiti tada, odnosno 25. srpnja.

Lovecraft Country

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics