37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad i Mel Brooks koji je scenarist i redatelj originalnog filma. Gad će također tumačiti i jednu od glavnih uloga. Film će režirati Josh Greenbaum, prema screnariju kojeg potpisuju Benji Samit, Dan Hernandez i Gad. Samit i Hernandez najpoznatiji su po scenarijima za filmove Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, Pokemon Detective Pikachu i Addams Family 2. Detalji radnje za sada nisu poznati, s obzirom da je projekt tek u ranoj fazi razvoja.

Originalni film iz 1987. parodija je drugih velikih naslova tog vremena. Iako je fokus stavljen na Ratove zvijezda, Spaceballs se također zabavljao i ismijavio konceptima iz drugih superpopularnih filmova i serija, uključujući Aliena, Zvjezdane staze, Planet majmuna, ali i čitavom filmskom industrijom.

Radnja originalnog filma odvija se oko svemirskog protuhe koji uz pomoć dobronamjernog starješine pomogne spasiti princezu od zlog tiranina. Lone Starr (Bill Pullman) i njegov kopilot, polučovjek, polupas po imenu Barf the Mawg (John Candy), bezbrižno lete galaktikom i uživaju u svome lagodnom životu. Nevoljko odluče spasiti druišku princezu Vespu (Daphne Zuniga) od zlog vladara Darka Helmeta (Rick Moranis) koji želi ukrasti sav zrak s njezina planeta Druidije. Zarobljeni u okrutnome pustinjskom svijetu s Vespom i njezinom robotskom pratiljom Dot Matrix (Joan Rivers), Lone Starr i Barf bespomoćni su kada Helmet dođe oteti princezu. Međutim, pomoć pristiže u liku Yogurta (Brooks), čarobnjaka koji Lone Starru daje tajanstvenu moć poznatu kao The Schwartz. Sustižući Helmeta u trenutku kad on pretvara svoj svemirski brod u divovski usisavač u orbiti oko Druidije, neodlučni junaci pobrinu se za dramatičan konačni obračun.

Zanimljivo je kako Bill Pullman redatelju Spaceballsa nije bio prvi, već tek treći izbor za ulogu Lone Starra. Ulogu su prvo odbili Tom Cruise i Tom Hanks. Pulman je izjavio kako je ulogu dobio jer su prije njega na projektu angažirani Rick Moranis i John Candy, što je redatelju dalo mogućnost da izabere i relativno nepoznatog glumca. Također, zanimljivo je i to da postoji Spaceballs: The Book iz 1986., roman prilagođen mladima, autora R. L. Stinea (pod pseudonimom Jovial Bob Stine). I na kraju dolazimo i do treće zanimljivosti koju ćemo izdvojiti, animirane Spaceballs serije. Film Spaceballs imao je relativno skromno otvaranje, ali ga je publika “ponovo otkrila” radi rastućeg interesa za sve povezano s Ratovima zvijezda. Tako je Brooks 2008. producirao i režirao Spaceballs: The Animated Series, gdje su Daphne Zuniga (Princeza Vespa) i Joan Rivers (Dot Matrix) uz Brooksa bila jedina povratnička glumačka imena.

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics