1983 – Alternativno povijesna serija uskoro na Netflixu

Što bi se desilo s istočnom Europom da Hladni rat nikad nije završio? Premisa je to poljske alternativno-povijesne serije 1983 koja će ovog studenog imati premijeru na Netflixu.

Godine 1983. teroristički napad spriječi jačanje pokreta Solidarnost. Time se prekida domino efekt koji je u konačnici doveo do raspada Varšavskog pakta. Dvadeset godina kasnije, Poljska je i dalje totalitarna diktatura dok Hladni rat polako vrije. Student prava Kajetan (Maciej Musiał) i policijski detektiv Anatol (Robert Więckiewicz) slučajno otkrivaju zavjeru poljske vrhuške čije bi javno razotkrivanje moglo potresti ne samo Poljsku i Europu, nego i čitav svijet.

Produkcija 1983 započeta je u ožujku ove godine, a serija je snimana na različitim lokacijama u Poljskoj od Varšave do Wroclava. Pored Musiała i Więckiewica, glavne uloge u seriji imaju Andrzej Chyra, Michalina Olszańska, Krzysztof Wach i Zofia Wichłacz.

Autor i glavni scenarist serije je Joshua Long, a izvršni producenti su Frank Marshall (Indiana Jones filmovi, filmovi o Jasonu Bourneu) i Robert Zotnowski (serija House of Cards). Režiju potpisuje kvartet poljskih redateljica: Kasia Adamik (dobitnica Srebrnog medvjeda Berlinskog filmskog festivala za film Pokot), Olga Chajdas, Agnieszka Holland (nominirana za Oscara za scenarij filma Europa, Europa) i Agnieszka Smoczyńska (redateljica horor mjuzikla The Lure).

1983 stiže na Netflix 30. studenog 2018.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics