1899: otkrijte uvodnu špicu i prve reakcije na Netflixovu misterioznu seriju!

Sutra, 17. studenog na Netflix stiže misteriozna serija 1899, od tvoraca/kreativnog tima popularne serije Dark. Prve reakcije su uglavnom vrlo pozitivne, a ako ste iznimno nestrpljivi poput nas, više tragova o seriji možete potražiti u uvodnoj špici koja je netom objavljena. Prvi zvukovi intra u 1899 pogađaju jezivu strunu, kao da ste ih već čuli. I kako se muzika nastavlja, pjesma postaje jasna: to je uvrnuta verzija pjesme “White Rabbit” benda Jefferson Airplane koju su stvorili Ben Frost i Eliot Sumner.

Prva sezona serije 1899 u fokusu ima misteriozne događaje putovanja imigrantskog broda iz Europe u New York. Putnici, različitog porijekla i nacionalnosti, ujedinjeni su u svojim nadama i snovima za novo stoljeće i novu budućnost u inozemstvu. Ali kad na otvorenom moru otkriju drugi brod koji je davno nestao, putovanje im se neočekivano pretvara u noćnu moru. Mreža tajni, čini se povezuje prošlost svakog putnika.

Glavne uloge tumače Emily Beecham (Cruella) kao Maura Franklin, Andreas Pietschmann (Dark) kao Eyk Larsen, Anton Lesser (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), Alexandre Willaume (The Wheel of Time), Aneurin Barnard (Dunkirk), Lucas Lynggaard Tønnesen (The Rain), Mathilde Ollivier (Overlord), Miguel Bernardeau (Elite), Richard Hope (Piece of Cake), Clara Rosager (Morbius) i Jonas Bloquet (Elle).

“Na stranu mali nedostaci, 1899 je uglađena i uvjerljiva povijesna misterija. Mnogo je intriga umotano u događaje vezane uz nestali brod, kao i raznolika postava likova čije se budućnosti isprepliću u njegovom ponovnom pojavljivanju. Trenutačno na TV-u nema ničeg sličnog [seriji] 1899.” – Joe Lipsett, Bloody Disgusting.

“1899 je jaki kandidat za najbolju ‘feel-bad’ seriju godine, sa svojim prevarantskim likovima, nepopustljivom neizvjesnošću i mračnim ulozima. Kreativno partnerstvo Friese i boa Odara i dalje je na vrhuncu moći jer se više oslanjaju na povijesni horor s ovom novom serijom. Od impresivne glumačke postave, od kojih svatko pruža nevjerojatnu izvedbu, do istinski jezivog ambijenta, 1899 gledatelje će držati u nagađanju sve do samog kraja.” – Sam Stone, CBR.

“1899 spaja mnoge žanrove kako bi ispričao priču duboko ukorijenjenu u prošlost, nešto od čega većina likova na brodu pokušava pobjeći. Krajnji rezultat je uznemirujuća serija o kojoj će se raspravljati godinama. Što se misterija tiče, nema ih puno tako zamršenih kao 1899.” – Paul Dailly, TV Fanatic.

“Veterani Darka neće imati puno problema da se prilagode valnoj duljini 1899. Pridošlice, s druge strane, mogu smatrati da je namjeran, zadirkujući tempo malo težak. Srećom, svaka povremena tromost nadoknađuje se izvrsnim izvedbama – predvođenim karizmatičnom Beecham i Pietschmannom, koji dijele napetu kemiju — kao i metodičnim gomilanjem uvrnutih događaja.” – Nick Schager, The Daily Beast.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics