1899 neće dobiti drugu sezonu!

Netflixova serija 1899 možda nije bila točno ono što smo priželjkivali, ali nismo sigurni da je zaslužila da je se samo tako lako otpiše, nakon svega jedne sezone, i još onakvog kraja. Netflix je prvi pogled na seriju otkrio tijekom njihovog globalnog fanovskog eventa Tudum. Tada smo dobili prvi uvid u misterioznu radnju serije koja je pratila skupinu šarolikih putnika na njihovom putovanju preko Atlantskog oceana. Serija je na Netflix stigla 17. studenog sa svih osam epizoda prve sezone čiji nam je kraj otkrio potpuno drugačiju narav serijala. Nažalost, nećemo doznati što nam je sljedeće poglavlje trebalo donijeti. Otkazivanje serije je prilično iznenađenje za one koji su je pratili, jer je imala impresivne brojke gledanosti, a nekoliko tjedana je bila i u Top 10 Netflixovih serija. Serija također nije loše dočekana ni kod kritike, ni publike. Na stranici Rotten Tomatoes drži ocjenu od 76% od kritičara i 74% od gledatelja.

“Teška srca vam moramo reći da 1899 neće biti obnovljen. Voljeli bismo završiti ovo nevjerojatno putovanje s 2. i 3. sezonom kao što smo učinili s Darkom. No, ponekad stvari ne ispadnu onako kako ste planirali. To je život. Znamo da će ovo razočarati milijune fanova. Ali želimo vam od srca zahvaliti što ste bili dio ove prekrasne avanture. Volimo vas. Nikada to ne zaboravite. Bo & Jantje.” – izjavili su Baran bo Odar i Jantje Friese, tvorci serije.

Očito je da tvorci serije nisu zadovoljni Netflixovom odlukom da otkažu seriju i ne možemo reći da to ne shvaćamo. Tim više jer su još ranije otkrili da imaju planove za više sezona, izjavivši za Deadline da one “ovise o gledateljima” i streaming platformi koja im treba dati zeleno svjetlo za dalje.

Našu recenziju prve sezone možete pročitati ovdje.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics