13 najiščekivanijih žanrovskih serija 2019. godine

Good Omens
Žanr: fantasy
Amazon – 2019. godina

Good Omens je Amazonova adaptacija istoimenog popularnog romana Neila Gaimana i Terryja Pratchetta. To je priča o nešto drugačijem Armageddonu, o maloljetnom Antikristu koji ne želi kraj civilizacije, te planu jednog anđela i jednog demona, kojima se previše svidio ovaj svijet, da mu produže rok trajanja. No njihovi šefovi misle drugačije, i kao što možete vidjeti u traileru, apokaliptična zabava je zagarantirana.

His Dark Materials
Žanr: fantasy
BBC – 2019. godina

BBC je ozbiljno zagazio u adaptaciju fantasy književnog serijala His Dark Materials (The Golden Compass, The Subtle Knife, i The Amber Spyglass), autora Philipa Pullmana, te su već naručene čak dvije sezone serije. His Dark Materials je priča koja prati opasne avanture dvoje djece, Lyre Belacquae i Willa Parryja, dok otkrivaju niz paralelnih svemira. Prva knjiga je već doživjela ekranizaciju na velikom ekranu 2007. godine u vidu 180 milijuna skupog promašaja – “The Golden Compass”.

The Passage
Žanr: horor
FOX – 14. siječnja 2019. godine

The Passage se temelji na epskoj književnoj trilogiji autora Justina Cronina. Radnja serije usmjerena je na projekt Noah. U tajnoj vladinoj medicinskoj ustanovi znanstvenici eksperimentiraju s opasnim virusom koji bi mogao donijeti lijek za sve bolesti, ali također nosi sa sobom opasnost od uništenja ljudske vrste. Amy je odabrana kao testni subjekt, a federalni agent Brad Wolgast dobio je zadatak dovesti je do tamo te postaje njen zaštitnik. Brad će pokušati zaštititi Amy pod svaku cijenu kad shvati da ta testiranja kriju i veliku tajnu – opasnu rasu bića, čiji bi bijeg iz projekta mogao rezultirati s nezamislivom apokalipsom.

The Umbrella Academy
Žanr: Akcija/ drama/ superherojska fikcija
Netflix – 15. veljače 2019. godine

The Umbrella Academy je serija bazirana na strip serijalu kojeg je napisao Gerard Way, a ilustrirao Gabriel Bá za Dark Horse Comics. Radnja prati otuđene članove disfunkcionalne obitelji superheroja. Spaceboy (Luther Hargreeves), The Kraken (Diego Hargreeves), The Rumour (Allison Hargreeves), The Seance (Klaus Hargreeves), The Boy (Number Five), The White Violin (Vanya Hargreeves) moraju surađivati zajedno kako bi riješili misterij ubojstva njihovog oca, dok pucaju po šavovima zbog njihovih drugačijih osobnosti i sposobnosti.

Doom Patrol
Žanr: Akcija/ drama/ superherojska fikcija
DC Universe – 15. veljače 2019. godine

Doom Patrol je adaptacija istoimenog stripa koja će se fokusirati na Cyborga, Robotmana, Negative Mana, Elasti-Woman, Crazy Jane i dr. Nilesa Cauldera, grupu nepodobnih superjunaka koji nastoje spasiti svijet, dok se nose sa svojim traumatiziranim i čudnim životima…

Watchmen
Žanr: Akcija/ distopija/ superherojska fikcija
HBO – 2019. godina

Radnja serije je smještena u alternativnu stvarnost gdje se superheroje smatra negativcima i odvija se trideset godina nakon finala istoimenog kultnog stripa Alana Moorea i Davea Gibbonsa. Watchmeni prihvaćaju nostalgiju izvornog revolucionarnog materijala pokušavajući probiti nove granice, jer ovaj projekt nije direktna adaptacija stripovskog serijala nego originalna priča koja ih remiksira.

The Boys
Žanr: Akcija/ drama/ superherojska fikcija
Amazon – 2019. godina

The Boys je adaptacija stripa Gartha Ennisa i Daricka Robertsona. Strip serijal The Boys je radnjom smješten između 2006. i 2008. u svijet, u kojem su superheroji stvarni. Međutim, većina superheroja se razmazila svojim zvjezdanim statusom pa je postala iskvarena i korumpirana, te si često daju oduška i dopuštaju si raditi nered. Zbog toga je stvoren poseban CIA odjel s članovima koji također posjeduju supermoći, a cilj im je nadzirati razvratne superheroje. Taj odjel nosi naziv The Boys.

The Mandalorian
Žanr: SF
Disney+ – kraj 2019. godine

Nakon priča o Jangu i Boba Fettu, novi ratnik se pojavljuje u Star Wars svemiru. The Mandalorian je smješten nakon pada Carstva te prije pojave Prvog reda. Pratimo putovanja usamljenog “revolveraša” u vanjskim područjima galaksije daleko od autoriteta Nove Republike. Snimanje The Mandaloriana započelo je ovog listopada, a Disney je za deset epizoda prve sezone izdvojio oko 100 milijuna dolara.

The Witcher
Žanr: fantasy
Netflix – 2019. godina

Netflixova ekranizacija popularnog fantasy serijala knjiga i videoigara The Witcher napreduje punom parom. Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”. Za sada je naručeno je osam epizoda prve sezone, ali Netflix je navodno vrlo zadovoljan s razvojem projekta te već sada razmišlja o naručivanju višestrukih sezona. Lauren Schmidt Hissrich, showrunnerica i izvršna producentica serije je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Uz Geralta od Rivije očekuju nas i likovi Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

Star Trek Picard serija
Žanr: SF
CBS All Access – 2019. godina

Nadolazeća još uvijek nenaslovljena Star Trek serija koja će se odvijati oko kultnog lika Jean-Luc Picarda će premijeru doživjeti već 2019. godine na CBS All Access platformi. Na žalost i dalje je poznato jako malo detalja vezanih uz seriju. No znamo da je serija smještena u razdoblje nakon posljednjeg Star Trek filma “Nemesis”, s kojim je završilo putovanje kapetana Picarda i ostatka posade USS Enterprisea E. Taj je film ujedno i najdalja točka do koje smo kronološki stigli bar što se tiče malih i velikih ekrana; zadnji trenutak iz 24. stoljeća koji smo vidjeli prije nego što smo se zaputili u prošlost, prvo s “Enterpriseom”, a zatim s “Discoveryjem”. Nadalje ono što znamo je da se serija trenutno razvija i da je Alex Kurtzman zadužen za nadzor i vođenje projekta.

The Dark Crystal: Age Of Resistance
Žanr: fantasy
Netflix – 2019. godina

Jedan od zanimljivijih projekata koji na male ekrane stižu iduće godine je svakako Netflixov The Dark Crystal: Age of Resistance. Riječ je o prikvel seriji koja je bazirana na kultnom filmu iz 1982. Jima Hensona (legende lutkarstva te čovjeka koji je svijetu donio Muppete). Očekuje nas 10 epizoda koje nas ponovo vraćaju u svijet Thra s potpuno novom avanturom. Svijet Thra umire. U njegovom srcu se nalazi “Crystal of Truth”, izvor neizrecive moći. No on je oštećen i iskvaren od zlih Skeksisa, pa se bolest širi zemljom. Kada tri Gelflinga otkriju strašnu istinu iza moći Skeksisa, počinje se odmotavati avantura koja započinje pobunom i borbom za planet…

What We Do In The Shadows
Žanr: komedija/ horor/ fantasy
FX – proljeće 2019. godine

Na scenu je stupio novi vampirski trio iz FX-ove serije What We Do In The Shadows, koja se temelji na fantastičnom filmu Taike Waititija. Priča je koliko poznata toliko i različita od izvornog materijala. Vampiri su po cijelom svijetu, ali gledatelji će se pobliže upoznati s onima koji žive u New Yorku. Serija prati tri vampira koja žive zajedno, Laszla, Nadju i Nandora, od kojih su prvi muž i žena. S njima također živi i četvrti vampir Colin Robinson, koji je zapravo energetski vampir. Umjesto krvi, on iz svojih žrtvi siše energiju, dosađujući ih na smrt sa svakodnevnim anegdotama i lošim vicevima. Ured je njegovo hranilište, ali njegove moći djeluju i na njegove sustanare.

The War of the Worlds
Žanr: SF
BBC – 2019. godina

Riječ je o trodjelnoj BBC-jevoj seriji koja je radnjom smještena u vrijeme i mjesto iz kultnog romana H. G. Wellsa, odnosno Englesku na kraju 19. stoljeća. Radnja prati Georgea i njegovu partnericu Amy u njihovom nastojanju da započno svoj zajednički život. Priča se bavi njihovim suočavanjem s neshvatljivim terorom vanzemaljske invazije, te očajničkom borbom za vlastite živote…

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics