13. Festival europske kratke priče raspisao je natječaj za najbolju kratku priču

30042014_fekp_za_web

Od 01.-06. lipnja u Zagrebu i Šibeniku održat će Festival europske kratke priče. Nakon Irske, Škotske, Katalonije, Nizozemske i Velsa, zemlja-partner 13. FEKP-a je Brazil. Na festivalu će se domaćoj publici predstaviti četvoro brazilskih autora: João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia, João Anzanello Carrascoza i Paula Parisot.

Festival europske kratke priče je s partnerom, turističkim izdanjem IN YOUR POCKET pokrenuo i natječaj za kratku priču ‘FEKP & In Your Pocket!’, koji je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja. Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: “Što imaš u džepu?”.
Pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne, ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.

Kriteriji natječaja:
– poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu;
– natječaj je javan;
– maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom;
– Times new roman, 12 točaka, prored 1,5;
– na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod.

Priče se šalju isključivo na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org u formatu wordu (formati .docx ili .doc) Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj FEKP & In Your Pocket, (Ime priče), ime i prezime autora.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija.
Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Pobjedničku priču će autor čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)
2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce.
Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)
3. nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.
Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.
Autori koji uđu u finale (Short list) će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20:30h, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. (Zagreb, Savska 25).

Check Also

Natječaj za SF/F/H zbirku Priče o karateu (FFK 2020.)

Natječajem se traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje …

Natječaj za drugi broj Fantastičnog vodiča: Zov heroja

Udruženje „Autostoperski vodič kroz fantastiku“ raspisalo je natječaj za kratke priče, eseje i stručne tekstove …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics