Lumos & Nox Cosplay, Supernaut Cosplay Foto: Marija Feldi.

12. Trash Film Festival održava se od 06. do 09. rujna i posvećen je superjunacima

Ovogodišnji 12. Trash Film Festival, koji će se u Varaždinu održati od 06. do 09. rujna, biti će posvećen superjunacima, a u konkurenciji za Zlatne motorke natjecat će se tridesetak filmova.

Direktor Trash film festivala Slobodan Runjak na novinarskoj konferenciji izjavio je da je od 150 filmova prijavljenih iz cijelog svijeta za službenu konkurenciju izabrano njih tridesetak koji će se boriti za Zlatne motorke u kategoriji borilačkih, akcijskih, horor i znanstveno-fantastičnih filmova te za jednu koju će dodijeliti festivalska publika. “Sve je više filmova iz Južne Koreje, Argentine, Čilea, SAD-a, Kanade, a iz Europe tradicionalno nam trash filmove šalju Španjolci, Francuzi i Nijemci”.

Dobitnike festivalske nagrade, Zlatne motorke, izabrati će žiri kojeg čine Bruno Langer, Boris Prole i Hrvoje Selec.

Svečano otvorenje jubilarnog 12. TFF-a započinje danas, 06. rujna, od 19:30 sati u Kinu Gaj u Varaždinu koje će popratiti i neki od najpoznatijih superjunaka. U Varaždin tako stižu Thor, Loki, i Winter Soldier iz strip i filmskog serijala Avengers, Starlord iz strip i filmskog serijala Guardians of the Galaxy i Sister Repentia iz gamerskog serijala Warhammer 40k. Naravno, radi se o cosplayjerima iz Zagreba koji su puno vremena, volje, entuzijazma i novca potrošili da bi izradili kostime koje nose njihovi najdraži junaci iz stripova i filmova. Udruga Trash snimila je i film na temu superjunaka koji će biti prikazan na dodjeli festivalskih nagrada u subotu, 09. rujna, a Tihomir Galevski najavio je novog junaka Trashmana.

Nakon svečanosti otvorenja 12. TFF-a u Kinu Gaj, slijedi i koncertni dio spektakularne svečanosti otvorenja koji počinje od 20:00 sati na Kapucinskom trgu. Čast da svojim koncertnim nastupom otvore 12. Trash film festival pripala je kultnom hard rock bendu Atomsko Sklonište, a kao predgrupa nastupit će i varaždinski bend Devastation.

U sklopu festivala u četvrtak, 07. rujna u 18:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu očekuje vas okrugli stol na temu “Superjunaci – najveće ikone trash kulture” na kojem će sudjelovati filmski entuzijast Boris Prole i izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Pletenac. Odmah nakon okruglog stola, na istom mjestu, u 19:00 održat će se i pub kviz Kvizna situacija autora i voditelja Marija Kovača. U skladu s temom ovogodišnjeg festivala, možete provjeriti svoje znanje o strip i filmskim superjunacima.

Svi programi na Trashu su besplatni, a detaljan program potražite na linku.

Trash Film Festival

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics