Budućnost je presušila, pogledajte teaser za domaći distopijski film Posljednji bunar

 

14092016_posljednji_bunar_post_1

Kod susjeda u Srbiji je postala gotovo uobičajena produkcija sf/fantasy/horor filmova, i kod njih su se stvari već solidno zakotralje u pozitivnom smislu. Nećemo o kvaliteti, ali skidamo im kapu na tome što se maksimalno trude pa su očito i nama poslužili primjerom. Danas smo na Telegramu pročitali vijest da se u okolici Zagreba počinje snimati domaći kratki sf film Posljednji Bunar redatelja Filipa Filkovića. Šteta što je riječ o kratkom, a ne dugometražnom filmu, ali nadamo se da je to samo prvi korak. I nemojte nas krivo shvatiti, volimo mi i kratke žanrovske filmove, ali njih čak i kod nas pronalazimo, dok nam već dugi niz godina kronično nedostaje dugometražni žanrovski film.

Godina je 2037. Europa je u stanju potpunog raspada. Vlasnik posljednjeg bunara prirodne čiste vode živi u Hrvatskoj. Nakon što prodaja vode simpatičnoj obitelji pođe po zlu i završi u krvoproliću, postaje zamjenski otac i suprug. Ali kada bunar presuši, primoran je odraditi još jednu, posljednju trgovinu.

Posljednji Bunar debitantski je Filkovićev film koji sufinancira Hrvatski audiovizualni centar. Filković je, inače, autor HRT-ova serijala Lovac na bilje, online serijala Infiltracija i Šumski kuhar, niza video spotova za domaće i strane glazbenike te reklamnih video kampanja, a dobitnik je i filmske nagrade Oktavijan na Danima hrvatskog filma.

U filmu će glavne uloge tumačiti Alen Liverić, Mia Biondić, Ozren Grabarić i Ida Rogić. Scenarij za Posljednji Bunar potpisuje Velimir Grgić, a produkciju Antitalent.

Nedavno je objavljen i prvi teaser za film pod nazivom Dobra voda, pa ga pogledajte i slobodno nam ostavite komentar ako ga imate.

Check Also

Zavirite iza kulisa Netflixove adaptacije stripa Slumberland!

Prvi pogled na Slumberland, Netflixov nadolazeći visokobudžetni fantasy film redatelja Francisa Lawrencea, poznatog po radu …

Novi Star Trek film stiže 2023. godine!

Ovaj tjedan ima više nego pristojna količina novosti iz Star Trek svemira. Saznali smo da …

Web Statistics