Budućnost je presušila, pogledajte teaser za domaći distopijski film Posljednji bunar

 

14092016_posljednji_bunar_post_1

Kod susjeda u Srbiji je postala gotovo uobičajena produkcija sf/fantasy/horor filmova, i kod njih su se stvari već solidno zakotralje u pozitivnom smislu. Nećemo o kvaliteti, ali skidamo im kapu na tome što se maksimalno trude pa su očito i nama poslužili primjerom. Danas smo na Telegramu pročitali vijest da se u okolici Zagreba počinje snimati domaći kratki sf film Posljednji Bunar redatelja Filipa Filkovića. Šteta što je riječ o kratkom, a ne dugometražnom filmu, ali nadamo se da je to samo prvi korak. I nemojte nas krivo shvatiti, volimo mi i kratke žanrovske filmove, ali njih čak i kod nas pronalazimo, dok nam već dugi niz godina kronično nedostaje dugometražni žanrovski film.

Godina je 2037. Europa je u stanju potpunog raspada. Vlasnik posljednjeg bunara prirodne čiste vode živi u Hrvatskoj. Nakon što prodaja vode simpatičnoj obitelji pođe po zlu i završi u krvoproliću, postaje zamjenski otac i suprug. Ali kada bunar presuši, primoran je odraditi još jednu, posljednju trgovinu.

Posljednji Bunar debitantski je Filkovićev film koji sufinancira Hrvatski audiovizualni centar. Filković je, inače, autor HRT-ova serijala Lovac na bilje, online serijala Infiltracija i Šumski kuhar, niza video spotova za domaće i strane glazbenike te reklamnih video kampanja, a dobitnik je i filmske nagrade Oktavijan na Danima hrvatskog filma.

U filmu će glavne uloge tumačiti Alen Liverić, Mia Biondić, Ozren Grabarić i Ida Rogić. Scenarij za Posljednji Bunar potpisuje Velimir Grgić, a produkciju Antitalent.

Nedavno je objavljen i prvi teaser za film pod nazivom Dobra voda, pa ga pogledajte i slobodno nam ostavite komentar ako ga imate.

Check Also

The Future: HBO Max razvija novu SF seriju koju producira Matt Reeves!

HBO Max je odlučio staviti u razvijanje SF seriju The Future. Serija je bazirana na …

Trailer za 2. sezonu SF serije For All Mankind

Apple TV+ je objavio novi trailer i poster za drugu sezonu serije For All Mankind. …

Web Statistics