Home / Videodrom / Animirane serije / Spremite se za Star Trek humor s animiranom serijom “Lower Decks”

Spremite se za Star Trek humor s animiranom serijom “Lower Decks”

Čini se da će Trek univerzum postati bogatiji za još jednu seriju, i to animiranu. Kako Deadline prenosi, CBS All Access priprema Star Trek: Lower Decks, animirani sitcom, koji ima naručene već dvije sezone. Detalji su kao i obično šturi, tako da period u koji je serija smještena nije poznat. Sam koncept je izuzetno zanimljiv, i mogao bi iznenaditi mnoge fanove. Naime, junaci serije neće biti uobičajena ekipa časnika na mostu, već nižerangirani članovi posade smješteni na donjim palubama. A radnja nije smještena na zapovjednom brodu Zvjezdane Flote, već na beznačajnom plovilu na periferiji Federacije. Sličnu situaciju imali smo prilike vidjeti u istoimenoj TNG epizodi, te smo sigurni da nas očekuje jedno zanimljivo iskustvo.

Dodatno veseli podatak da na seriji radi nitko drugi nego Mike McMahan, jedan od glavnih scenarista i producent hvaljene animirane serije Rick & Morty. McMahan je ujedno i veliki Trekkie, što pokazuje i njegova vizija nikad prikazane osme sezone TNG-a, u knjizi Warped: An Engaging Guide to the Never-Aired 8th Season, koja na humoristični način prikazuje nastavak putovanja kapetana Picarda i njegove posade.

Da CBS misli ozbiljno pokazuje i kreacija novoga studija CBS Eye Animation Productions, koji će producirati serijal. Tako se Star Trek: Lower Decks, pridružuje pravoj Trek renesansi, kojoj svjedočimo ovih dana. Ne samo da očekujemo drugu sezonu Star Trek: Discovery, već nas svaki mjesec čeka i Short Trek mini epizoda. 08. studenog dolazi Calypso, koji potpisuje dobitnik Pulitzera, Michael Chabon. Chabon istovremeno surađuje i na još neimenovanom serijalu s Picardom u fokusu događanja. A sam McMahan, osim na animiranoj seriji, potpisuje i posljednju Short Trek mini epizodu, u kojoj ćemo imati priliku vidjeti Mudda u glavnoj ulozi.

Star Trek: Lower Decks nije prvi animirani serijal u povijesti Treka. Ta čast pripada „The Animated Series“ (TOS), koja je pratila nastavak Kirkove misije. Ali ovo je prvi put da nas na Posljednjoj granici očekuje komedija, i s iščekivanjem očekujemo posjet nižim palubama.

Star Trek: Lower Decks

Check Also

The Witcher: ravno sa SDCC-a stigao je prvi trailer

Iz dvorane H s ovogodišnjeg San Diego Comic-Cona stiže prvi trailer za iznimno iščekivanu Netflixovu …

Prvi pogled na seriju Snowpiercer

TBS-ova igrana serija Snowpiercer na male ekrane stiže stiže u proljeće 2020. godine. Put do …

Web Statistics