Što vas očekuje na ovogodišnjem jubilarnom Back to the Future Liburnicon festivalu

 

18082015_liburnicon_post_1

Deseti Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 21. od 23. kolovoza 2015. u prostoru Osnovne škole R. K. Jeretov u Opatiji. Liburnicon se tako vraća opuštenijoj atmosferi koju pruža opatijska osnovna škola, a ove godine organizatori su pripremili program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je jedna od glavnih obilježja Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila prepoznatljivim. Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu sa glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – Povratkom u budućnost.

Počasna gošća Liburnicona 2015. je Klaudija Čermak, renomirana stručnjakinja vizualnih efekata poznata po svom radu u brojnim filmovima, uključujući Harry Potter i odaja tajni i Harry Potter i darovi smrti, Gladijator i Troja.
Ostatak programa činit će Krešimir Mišak, Korado Korlević i Vladimir Paar imena su koja su obilježila prvo desetljeće Liburnicona, a njima će se ove godine pridružiti i Sven Maričić, Zvonimir Barać, Marko Fančović, Ratko Martinović, Davor Horvatić, Ivan Šimatović, Davor Jadrijević, Miroslav Wranka, Milena Benini i mnogi drugi…

U sklopu ovogodišnjeg Liburnicona udruga Kulturni front već po dobrom starom običaju priprema i poseban dječji program. Kako ovogodišnji Back To The Future Liburnicon prolazi u znaku putovanja kroz vrijeme, na kreativnim će radionicama pod vodstvom iskusnih organizatora i volontera djeca postati pravi mali vremenski putnici-istraživači. Tako će zaviriti u epohu dinosaura, izraditi svoje piramide drevnog Egipta, naučiti osnove streličarstva od samog Robina Hooda, a nakon pauze će se otisnuti u budućnost te izumiti svog robota i naposlijetku istraživati druge oblike života u svemiru svojim mini raketama.

Ove godine na Liburnicon stižu potpuno nova glazbena lica. Očekuje vas akustični sastav Perunika koji čine muzikanti s područja Liburnije, a svoju glazbu stvaraju improvizacijom na teme antičkih plemenskih napjeva, te Družba bijesnih lisica, bend koji postoji od proljeća prošle godine, a tvore ga također glazbenici s područja Liburnije koji kako sami kažu, sviraju tradicionalni Rock’n’Roll i sve što mu je slično.

Ulaznice za Back to the Future Liburnicon možete kupiti na Info pultu festivala po sljedećim cijenama:

60 kn = 3 dana (petak, subota i nedjelja)
50 kn = 2 dana (petak i subota)
30 kn = 1 dan (petak ili subota)
10 kn = 1 dan (nedjelja)

Besplatan ulaz: VIP gosti, gosti, organizatori, volonteri, voditelji programa, djeca mlađa od 12 god i posjetitelji s višim stupnjevima invalidnosti.

Ako ste već u Opatiji 18. kolovoza u 20:00 sati se pridružite organizatorskoj ekipi festivala i uživajte u Old School Pubu na Liburnicon warm-up partyju.

Detaljan pregled programa možete pogledati na sljedećem linku: Satnica Liburnicon 2015.

Check Also

Istrakon: ovogodišnja tema konvencije je umjetna inteligencija!

Od 12. do 14. travnja u pazinskom će se Spomen domu održati Istrakon, konvencija znanstvene …

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics