Home / Fandom / Što vas očekuje na ovogodišnjem jubilarnom Back to the Future Liburnicon festivalu

Što vas očekuje na ovogodišnjem jubilarnom Back to the Future Liburnicon festivalu

 

18082015_liburnicon_post_1

Deseti Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 21. od 23. kolovoza 2015. u prostoru Osnovne škole R. K. Jeretov u Opatiji. Liburnicon se tako vraća opuštenijoj atmosferi koju pruža opatijska osnovna škola, a ove godine organizatori su pripremili program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je jedna od glavnih obilježja Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila prepoznatljivim. Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu sa glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – Povratkom u budućnost.

Počasna gošća Liburnicona 2015. je Klaudija Čermak, renomirana stručnjakinja vizualnih efekata poznata po svom radu u brojnim filmovima, uključujući Harry Potter i odaja tajni i Harry Potter i darovi smrti, Gladijator i Troja.
Ostatak programa činit će Krešimir Mišak, Korado Korlević i Vladimir Paar imena su koja su obilježila prvo desetljeće Liburnicona, a njima će se ove godine pridružiti i Sven Maričić, Zvonimir Barać, Marko Fančović, Ratko Martinović, Davor Horvatić, Ivan Šimatović, Davor Jadrijević, Miroslav Wranka, Milena Benini i mnogi drugi…

U sklopu ovogodišnjeg Liburnicona udruga Kulturni front već po dobrom starom običaju priprema i poseban dječji program. Kako ovogodišnji Back To The Future Liburnicon prolazi u znaku putovanja kroz vrijeme, na kreativnim će radionicama pod vodstvom iskusnih organizatora i volontera djeca postati pravi mali vremenski putnici-istraživači. Tako će zaviriti u epohu dinosaura, izraditi svoje piramide drevnog Egipta, naučiti osnove streličarstva od samog Robina Hooda, a nakon pauze će se otisnuti u budućnost te izumiti svog robota i naposlijetku istraživati druge oblike života u svemiru svojim mini raketama.

Ove godine na Liburnicon stižu potpuno nova glazbena lica. Očekuje vas akustični sastav Perunika koji čine muzikanti s područja Liburnije, a svoju glazbu stvaraju improvizacijom na teme antičkih plemenskih napjeva, te Družba bijesnih lisica, bend koji postoji od proljeća prošle godine, a tvore ga također glazbenici s područja Liburnije koji kako sami kažu, sviraju tradicionalni Rock’n’Roll i sve što mu je slično.

Ulaznice za Back to the Future Liburnicon možete kupiti na Info pultu festivala po sljedećim cijenama:

60 kn = 3 dana (petak, subota i nedjelja)
50 kn = 2 dana (petak i subota)
30 kn = 1 dan (petak ili subota)
10 kn = 1 dan (nedjelja)

Besplatan ulaz: VIP gosti, gosti, organizatori, volonteri, voditelji programa, djeca mlađa od 12 god i posjetitelji s višim stupnjevima invalidnosti.

Ako ste već u Opatiji 18. kolovoza u 20:00 sati se pridružite organizatorskoj ekipi festivala i uživajte u Old School Pubu na Liburnicon warm-up partyju.

Detaljan pregled programa možete pogledati na sljedećem linku: Satnica Liburnicon 2015.

Check Also

Traže se vaše priče za zbirku Empress of the Damned Housework

Još svega nekoliko dana je otvoren natječaj za feminističku kratku priču spekulativne fikcije hrvatskih autorica …

Superhero Pub Quiz: Spider-man

pub kviz > Želite li sudjelovati u Spider-man pub kvizu, morate se prijaviti kao ekipa od …

Web Statistics