Westworld: traileri za 2. sezonu nagovještavaju puno krvi i nove likove

Kako smo i pretpostavili Super Bowl trailer za Westworld otkrio je da se serija sa svojom drugom sezonom na HBO vraća 22. travnja. Za neupućene ćemo ponoviti da režiju ovog famoznog trailera napravljenog za emitiranje usred najgledanijeg televizijskog događaja godine potpisuje sutvorac serije Jonathan Nolan, i da se isti sastoji djelom od materijala ekskluzivno namjenjenih samo za tu prigodu te ih nećemo imati prilike vidjeti u samoj seriji.

U traileru čujemo naraciju Evan Rachel Wood u ulozi Dolores kako govori o Westworldu kao o svijetu iz snova koji je zapravo laž kojoj treba stati na kraj. “Ovaj svijet zaslužuje umrijeti. Zato što je to vaš svijet. Živjeli smo dovoljno dugo po vašim pravilima. Možemo spasiti ovaj svijet. Možemo ga spaliti do temelja, i iz pepela izgraditi novi svijet. Naš svijet.” Svatko tko je gledao prvu sezonu zna kako je uzbudljivo čuti ove riječi. Trailer otkriva prekrasne kadrove ravnica, konja, kauboja, indijanaca… no u skladu s onim što i očekujemo nakon toga slijede pomalo zastrašujući kadrovi, u potpunoj suprotnosti onima ranije, gdje mehanički bikovi zakrvavljuju punu sobu vojnika, što vrlo zorno oslikava prirodu same serije.

No trailer ne otkriva previše detalja o događajima koji nas očekuju, ali mora se priznati da izgleda intrigantno, uzbudljivo i vizualno vrlo impresivno.

Pojavila se i alternativna verzija trailera u kojem postoje neki vrlo zanimljivi kadrovi koje ne sadrži trailer pušten na Super Bowlu. Njega za sada ne možemo uglaviti ispod posta jer je marketinški namjenjen isključivo za viralne stranice serije, no ako želite baciti pogled na nove kadrove koji između ostalog otkrivaju i Jamesa Delosa (Peter Mullan), osnivača Delos Inc. tada svakako kliknite na link.

Westworld

Viralne stranice otkrile su i podatak da ukupno postoji čak 6 parkova, pa očekujemo da ćemo uskoro saznati koji su to sve parkovi osim naravno Westworlda i takozvanog Samurai Worlda čije je postojanje razotkriveno u finalu prve sezone i za koji smo dobili prvi pogled na delosdestinations.com. Tvorci serije Jonathan Nolan i Lisa Joy su nam natuknuli da postoje srednjevjekovni i rimski svijet (kojeg smo imali prilike vidjeti u Crichtonovom filmu iz 1973. godine), možda dobijemo i svijet budućnosti (ili neku verziju onoga kojeg nam je prikazao nastavak filma iz 1976. godine), ali i dalje ostajemo u mraku barem za posljednji pod uvjetom da su ove pretpostavke točne.

U drugoj sezoni HBO-ve serije Westworld se u glavnim ulogama vraćaju već spomenuta Evan Rachel Wood, Thandie Newton, James Marsden, Ed Harris, Jimmi Simpson, Luke Hemsworth i Jeffrey Wright.

Westworld

Westworld

Check Also

House of the Dragon: prvi trailer za 2. sezonu HBO-ove serije

Tijekom panela na brazilskom CCXP-u, HBO je konačno predstavio prvi teaser trailer za drugu sezonu …

Furiosa: prvi trailer za prikvel hita Mad Max: Fury Road

O kakav dan! Warner Bros. je u sklopu eventa CCXP u Brazilu objavio prvi teaser …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics