Warhammer se zaputio na male ekrane kao igrana serija Eisenhorn

Jedna od najpopularnijih strateških igara s minijaturama Warhammer 40,000 lansirana je 1987. godine, i njezin svemir se tokom vremena vrtoglavo proširio na stripove, knjige i video igre. Sljedeća postaja je osvajanje malih ekrana, i to igranom futurističkom fantasy serijom Eisenhorn.

Čovječanstvo je na samom rubu uništenja. Dok ljudske vojske vode bespoštedni beskrajni rat na preko milijun ratišta, u tami se razvija i bukti tajni sukob, u kojem se bore agenti Imperijalne Inkvizicije… Crpeći iz SF-a, fantasyja i krimi žanra Eisenhorn nam predstavlja inkvizitora Gregora Eisenhorna (neumornog branitelja čovječanstva) i njegovu raznovrsnu “bandu” istražitelja čiji je zadatak istraživati monstruozne mračne tajne i heretičke spletke te istjerati utjecaj vanzemaljskih i demonskih rasa, prije nego zapečate ljudsku sudbinu…

Big Light Productions, predvođen s Frankom Spotnitzom (Man in the High Castle), se udružio s Games Workshopom kako bi nam dostavili seriju smještenu u svemir Warhammera 40,000. Spotnitz će biti showrunner i izvršni producent serije koja će biti utemeljena na romanima Xenox, Malleus i Hereticus, zajedno poznatih i kao Eisenhorn trilogija, popularnog autora Dana Abnetta (Guardians of the Galaxy, X-Men, The Horus Heresy). Emily Feller (Ordinary Lies, Trust Me, Medici) će također biti izvršni producent na seriji.

“Mi smo oduševljeni što surađujemo s Games Workshopom kako bi razvili voljeni vizionarski svijet Warhammera 40,000 u TV seriju. Warhammer 40,000 je prožet bogatom i kompleksnom mitologijom, s mnoštvom tradicija i priča koje su se tijekom vremena nagomilale u ovom senzacionalnom i složenom svijetu, što ga čini jednim od najuzbudljivijih materijala za adaptaciju za televizijsku publiku i vjernu globalnu bazu fanova. Ne postoji ništa slično na televiziji, a mi smo nevjerojatno uzbuđeni što ćemo iskoristiti vlastito iskustvo za stvaranje maštovitih, složenih i neodoljivih svjetova kako bi ovu nevjerojatnu sagu doveli na male ekrane.” – izjavio je Spotnitz.

“Inkvizitor Eisenhorn predstavlja jednog od najomiljenijih likova unutar naših svjetova, i mi smo uzbuđeni da podijelimo i iskoristimo njegove podvige i avanture s novom i starom publikom. Frank i njegova fantastična ekipa u Big Lightu učinili su nevjerojatne stvari s drugim ‘naslovima’, dovodeći na ekran složene svjetove, i ne možemo dočekati da vidimo što će naša suradnja polučiti za mračni Warhammer 40,000.” – izjavio je Andy Smillie, iz Games Workshopa.

Serija Eisenhorn još uvijek nema dom, odnosno mrežu ili streaming platformu, kao ni datum izlaska, no očekuje se kako će ti detalji biti uskoro finalizirani.

Check Also

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics