Tri teasera za Igru prijestolja najavljuju negativce šeste sezone

 

23012016_GoT_teasers_S6_feat_post

Počela je sezona “Game of Thrones” teasera! Znate… Ono što ponekad zna biti bolje od same sezone (khm, khm… prošla sezona… khm). I iako još nismo dobili ništa veliko ili posebno otkrivajuće, dobili smo tri teasera koji možda neće izlučiti previše teorija, ali zato nude dosta zanimljive citate i postavljaju ton za nadolazeću šestu sezonu.

Za početak uzmimo najvažniju, mada malo skraćenu kuću – Stark:

Ovim teaserom ne dobivamo ništa novo. Već neko vrijeme znamo da je Ramsay novi vladar Oštrozimlja tako da njegovo: “Oštrozimlje je moje, dođite vidjeti.” ne otvara neke nove teorije. Fanovi Martinovih negativaca mogu iz toga samo zaključiti da ćemo u ovoj sezoni dobiti još i više Ramsayja nego inače. To je dobro jer, pošto dolazi vojska ledenih čudovišta i njihovih hodajućih mrtvaca, možda bi bilo vrijeme da se u seriji malo smanji broj postojećih negativaca. Razumijete na što ciljam?

Sljedeći teaser pripada obitelji Lannister, koja trenutno nije u puno boljoj poziciji od Starkovih:

Ovdje, Great Sparrow govori: “Svatko od nas je slab i bezmoćan. A opet, zajedno možemo pokoriti carstvo.” Za to vrijeme u pozadini odzvanjaju zvona uz sada već kultni: “Shame”, odnosno “Sram.” Zapravo je riječ o još jednom teaseru koji nam nije rekao puno. Znamo da je riječ o moćnom odredu koji je već počeo raditi probleme u kraljevstvu. Isto tako znamo da taj problem još uvijek nije riješen tako da nije da smo sumnjali da će odjednom samo nestati. No kao što sam rekao ranije… Možda će se broj problema početi smanjivati ove sezone?

Posljednji teaser i onaj kojeg ja osobno smatram šećerom na kraju pripada obitelji Targaryen:

“Ti si Nitko, milijunta svog imena. Kraljica Ničega.” Taj udaran citat izgovoren je na Dothraki jeziku, zbog čega ispada još upečatljiviji. Ta je izjava očito upućena Danerys Targaryen, a vjerojatno je izgovara Jhaqo, jedan od pobratima Khala Droga. Ta je radnja jasnija u knjigama, gdje Dany obećava da će se osvetiti za izdaju koju su Jhaqo i ostali ostvarili napuštanjem Khala kada mu je bilo najvažnije. Jhaqo, sada i sam Khal, na kraju pete sezone okružio je Dany i doveo je u još jednu nezgodnu situaciju.

Sudeći po citatu iz teasera, nije riječ o najveselijoj ekipi.

To su novi teaseri. Sada nestrpljivo čekamo prvi trailer. Šesta sezona na male ekrane stiže 24. travnja.

Check Also

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics