The Wheel of Time: promo fotografije iz šeste epizode

Sutra stiže šesta epizoda prve sezone Amazonove fantasy serije The Wheel of Time, koja nosi naslov The Flame of Tar Valon. Amazon Prime je kao najavu epizode objavio kratki teaser i nekoliko fotografija. To je ujedno i zadnja epizoda koja je bila unaprijed dostupna kritičarima, te epizoda za koju je dosta kritičara izjavilo da ih se najviše dojmila.

The Flame of Tar Valon u priču uvodi Siuan Sanche (Sophie Okonedo), Glavu Amrylina, iliti predvodnicu Aes Sedai, a epizoda započinje upravo s njezinim flashbackom, dok je još bila vrlo mlada. Jedna od fotki prikazuje i lažnoj Zmaja Logaina Ablara, kojeg su Aes Sedai u Tar Valon doveli kako bi odgovarao za svoja djela. Jedan od glavnih razloga zašto se mnogima ova epizoda jako dopala je upravo zato što u glavnom fokusu ima Aes Sedai, a i sama Moiraine je dobila jako veliku minutažu. Slike otkrivaju da su Egwene i Perrin ipak završili kod Aes Sedai nakon njihovog nemilog susreta s Djecom Svjetlosti, i da se Perrin još oporavlja od svojih ozljeda. Epizoda otkriva i famozne Putodveri koje će čitatelji Roberta Jordana odmah prepoznati. To će svakako za one neupoznate s predloškom biti zanimljiva pustolovina. Ne škodi na kraju istaknuti kako je upravo ova epizoda najdraža epizoda Brandona Sandersona, koji je producent na seriji, ali i koautor zadnje tri knjige serijala Kolo vremena, koje su objavljene nakon što je Jordan preminuo.

Prva sezona ima ukupno osam epizoda, a serija je još u svibnju dobila obnovu za drugu sezonu koja već ima polovicu snimljenog materijala.

Želite se pobliže upoznati sa opsežnim Jordanovim svijetom Kola vremena tada iskoristite priliku za kupovinu prve knjige serijala u prijevodu, koja je još uvijek dostupna po akcijskoj cijeni.

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time

Check Also

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics