The Wheel of Time: Amazonova serija je dobila prvi poster!

Amazon Prime je danas u sklopu eventa Comic-Con@Home konačno objavio prvi službeni teaser poster za prvu sezonu serije The Wheel of Time. Osim što smo dobili vrlo elegantan poster koji prikazuje lik Moiraine Damodred u plavom ogrtaču, poster je također otkrio kako seriju možemo očekivati u studenom ove godine. Poster stiže ‘na petama’ nedavne najave početka snimanja druge sezone, no još uvijek nismo dobili trailer koji bi prema riječima showrunnera serije trebao ugledati svjetlo dana do kraja ljeta.

Moiraine nosi plavi ogrtač koji je karakterističan za njezinu Ajahu (jednu od sedam grupa unutar organizacije Aes Sedai). U serijalu knjiga The Wheel of Time, Jordan nekoliko puta spominje taj nebeskoplavi baršunasti ogrtač. Vinova loza i cvijeće u srebrnastom vezu ukrašavaju mu rubove.

Showrunner, scenarist i glavni izvršni producent je Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Chuck). Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja je ujedno i režirala prve dvije epizode prve sezone. Ostali redatelji prve sezone su Wayne Yip, Salli Richardson Whitfield i Ciaran Donnelly.

Glavne uloge tumače Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred, Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere, Michael McElhatton (Game of Thrones, Chernobyl) kao Tam Al’Thor i Daniel Henney (Criminal Minds) kao Lan Mandragoran.

“Kad sam razgovarao s njom [Rosamund Pike], znao sam da je ona jedina opcija za ovaj lik, jer je Moiraine razumjela u potpunosti… To je temelj cijele ove serije i cijelog načina kako serija funkcionira, da su likovi koji su tamo uvjerljivi. A Rosamund je najbolji temelj kojem se ova serija mogla nadati.” – izjavio je Judkins.

Smještena u epski svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo određene žene, priča prati Moiraine, članicu iznimno moćne “sjenovite” ženske organizacije Aes Sedai, dok stiže u gradić Two Rivers. Od tamo ona kreće na opasno putovanje svijetom, s pet mladića i djevojaka, od kojih se za jednog vjeruje da je reinkarnacija iznimno jake individue – Dragon Reborn, koja će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Prva sezona serije The Wheel of Time se sastoji od ukupno šest epizoda (Leavetaking, Shadow’s Waiting, A Place of Safety, The Dragon Reborn, Blood Calls Blood i The Flame of Tar Valon).

Kod nas je Hangar 7 osigurao prava za prve tri knjige serijala The Wheel of Time Roberta Jordana. Prva knjiga je u prijevodu i izlazi ovu jesen.

The Wheel of Time

Check Also

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

Prvi pogled na SF triler Mickey 17 s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi!

Warner Bros. je s iznimno kratkim teaserom otkrio kada u kina stiže SF triler Mickey …

2 komentari

  1. “Moiraine nosi plavi ogrtač koji je karakterističan za njezinu Ajahu (jednu od sedam grupa unutar organizacije Aes Sedai)”.

    Ja se stvarno nadam da u prijevodu Ajah neće biti ženskog roda…

    • Davorin Horak

      Ovo je tekst kojeg ne piše prevoditeljica romana, niti smo se prije pisanja teksta stigli konzultirati s njom. U svakom slučaju kad dobijemo info proslijedit ćemo ga, što vjerujemo da će biti već na sljedećoj objavi povezanoj s romanom. Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics