The Old Guard: prvi trailer otkriva besmrtne ratnike u akciji!

Nakon fotki i postera konačno je sletio i prvi trailer za Netflixov akcijski fantasy film The Old Guard. Riječ je o adaptaciji istoimenog stripa Grega Rucke i Leandra Fernandeza. Redateljica filma je Gina Prince-Blythewood (Beyond the Lights) prema scenariju kojeg je napisao sam autor stripa Greg Rucka.

Glavnu ulogu u filmu tumači ni manje ni više nego Charlize Theron kao Andromacha of Scythia, besmrtna ratnica. Prvi trailer nam jasno daje do znanja kako joj ova uloga iznimno odgovara, već smo se navikli gledati je u sličnim ulogama koje često zahtijevaju usvajanje novih vještina. Tako je bilo i ovaj puta, EW je nedavno pisao o tome kako je Theron morala dodati novi set vještina u svoj već zavidan arsenal. Naučila je između ostalog baratati ogromnom dvostrukom ratnom sjekirom. “Samo da bi mogla podići i vitlati tim teškim oružjem je zahtijevalo više mjeseci dodatne obuke za snagu. Nikada nisam morala učiniti tako nešto. Morate naučiti boriti se s tom ogromnom stvari, na način da ne ubijete osobu s kojom se borite.” – izjavila je Theron.

Radnja se odvija oko ratnice danas poznate jednostavno kao Andy. Rođena je prije nekoliko tisuća godina i umrla je već stotinu puta, samo da bi ponovo bila “uzdignuta” iz mrtvih, kako bi nastavila svoju borbu, ponovo i ponovo, i tako unedogled. Ona predvodi malu grupu besmrtnih vojnika koje će iznenaditi pojavljivanje novog besmrtnog lika, Nile Freeman, afroamerikanke koja služi u marincima i koja će svoju bizarnu moć otkriti nakon što je ubijena u misiji na Bliskom istoku. No žešće od smrti pogodit će ju njezin novi život…

Ne znamo za vas, ali nas je trailer ponešto razočarao, i to baš zato što smo Theron već gledali u nemalom broju sličnih opakih uloga, a priča koju ćemo dobiti očito igra na najmanje zanimljivoj karti stripa, pa se sve ovo čini samo kao još jedan akcijski uradak koji eto ima i neku SF/fantasy kulisu. Nemojte nas krivo shvatiti, čini se da će film biti barem solidno ostvarenje unutar te kategorije, ali ne donosi ništa posebno, barem koliko nam je otkrio ovaj trailer. Nakon što smo bili upoznati s pričom stripa očekivali smo definitivno nešto više, i ne možemo si ne postaviti pitanje – nije li mitologija The Old Guarda puno zanimljivija nego ovo što nam serviraju, moderna akcijska priča s jedva pokojom natruhom kako je to izgledalo kroz stoljeća njihove borbe?

Glavne uloge uz Charlize Theron (Monster, Mad Max: Fury Road) tumače: Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave, Doctor Strange) kao Copley, Marwan Kenzari (Aladdin) kao Yusuf Al-Kaysani, Kiki Layne (If Beale Street Could Talk) kao Niles Freeman, Matthias Schoenaerts (Red Sparrow) kao Sebastian le Livre, Luca Marinelli (Trust) kao Nicolo di Genova, Harry Melling (The Ballad Of Buster Scruggs) kao Merrick i Veronica Ngo (Bright).

The Old Guard na Netflix stiže 10. srpnja.

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, glavnu ulogu u seriji tumačit će Holly Hunter

Star Trek: Starfleet Academy, četvrta igrana serija i šesta koju producira Secret Hideout Alexa Kurtzmana …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics