The Last of Us: prvi pogled na HBO-ovu adaptaciju!

HBO je noćas objavio prvi video za njihovu adaptaciju jedne od najboljih i najprodavanijih videoigara The Last of Us. Video je originalno objavljen u sklopu skupnog videa koji je otkrio i klipove iz ostalih HBO-ovih tv projekata poput serija Doom Patrol, His Dark Materials i Avenue 5. Video materijal za seriju The Last of Us ne otkriva baš pregršt scena, ali ipak daje nešto u 25 sekundi trajanja, poput jasnog pogleda na glavne aktere priče i samog postapokaliptičnog, negostoljubivog settinga. Ono što se posebno ističe je nedostatak konkretnih scena infekcije i zombija, ali nas previše ne čudi što je za sada tako.

Serija je koprodukcija kuća Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games i Naughty Dog. Na projektu sudjeluje i tvorac igre Neil Druckmann, kao scenarist i izvršni producent, zajedno s Craigom Mazinom, tvorcem fantastične HBO-ove serije Chernobyl. Redatelj pilota je Kantemir Balagov (Beanpole), a ostali za sada poznati redatelji su Jasmila Žbanić (Quo vadis, Aida) i Ali Abbasi (Border). Za glazbenu temu zadužen je ni manje ni više nego Gustavo Santaolalla, kompozitor igre The Last of Us.

Radnja se odvija 20 godina nakon devastirajuće pandemije čovječanstva, koja je mnoge transformirala u ono što bi većina zvala zombijima, ali u svijetu igre riječ je o zaraženim, bezumnim ljuskama nakadašnjih ljudi. Priča prati Joela, jednog od preživjelih u jednom od malobrojnih preostalih ljudskih naselja, koji je dobio zadatak prošvercati 14-godišnju Ellie iz militarizirane zone karantene. Ellie je posebna jer je zaražena virusom, ali on na nju nije utjecao kao na ostale.

Glavne uloge tumače Pedro Pascal (The Mandalorian) kao Joel, Bella Ramsey (Game of Thrones) kao Ellie i Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate) kao Tommy. Ostale uloge tumače Storm Reid, Anna Torv, Jeffrey Pierce, Nick Offerman, Merle Dandridge, Nico Parker, Murray Bartlett i Con O’Neil.

Iako još nije objavljen datum izlaska, očekuje se da će The Last of Us na male ekrane stići početkom 2023. Prva sezona serije sastoji se od ukupno 10 epizoda.

Check Also

Rebecca Ferguson pridružila se glumačkoj ekipi SF trilera Mercy

Rebecca Ferguson (Dune, Silo) glumit će uz Chrisa Pratta (The Tomorrow War, Jurassic World franšiza) …

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics