The Last of Us: novi poster za HBO-ovu adaptaciju!

HBO je netom otkrio novi poster za njihovu nadolazeću adaptaciju jedne od najboljih i najprodavanijih videoigara The Last of Us koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation® platforme. Ovaj poster je očito inspiriran naslovnicom originalne igre i prikazuje glavne aktere priče Joela i Ellie, koje u seriji tumače Pedro Pascal (The Mandalorian) i Bella Ramsey (Game of Thrones). Poster je inicijalno objavljen na službenoj Twitterovoj stranici HBO-ove serije. Kao što smo već naveli, poster u fokusu ima Joela i Ellie na zarasloj autocesti i s uništenim/oronulim te također zaraslim neboderima u pozadini. Zanimljivost je fraza na dnu postera, referenca na mantru Firefliesa, frakcije do koje Joel i Ellie nastoje stići.

Serija je koprodukcija kuća Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Word Games i Naughty Dog. Na projektu sudjeluje tvorac igre Neil Druckmann, kao scenarist i izvršni producent, zajedno s Craigom Mazinom, tvorcem fantastične HBO-ove serije Chernobyl. Redatelj pilota je Kantemir Balagov (Beanpole), a ostale redatelje čine Druckmann, Jasmila Žbanić (Quo vadis, Aida), Ali Abbasi (Border), Jeremy Webb (The Umbrella Academy), Peter Hoar (Daredevil) i Liza Johnson (A Series of Unfortunate Events). Za glazbenu temu zadužen je Gustavo Santaolalla, kompozitor igre The Last of Us.

Radnja se odvija 20 godina nakon devastirajuće pandemije čovječanstva, koja je mnoge transformirala u ono što bi većina zvala zombijima, ali u svijetu igre riječ je o zaraženim, bezumnim ljuskama nakadašnjih ljudi. Priča prati Joela, jednog od preživjelih u jednom od malobrojnih preostalih ljudskih naselja, koji je dobio zadatak prošvercati 14-godišnju Ellie iz militarizirane zone karantene. Ellie je posebna jer je zaražena virusom, ali on na nju nije utjecao kao na ostale.

Uz Pascala i Ramsey veće uloge tumače Anna Torv kao Tess, Gabriel Luna kao Tommy, Nico Parker kao Sarah, Nick Offerman kao Bill, Melanie Lynskey kao Kathleen, Murray Bartlett kao Frank, Merle Dandridge kao Marlene, Storm Reid kao Riley, Jeffrey Pierce kao Perry, Lamar Johnson kao Henry, Keivonn Woodard kao Sam, Graham Greene kao Marlon i Elaine Miles kao Florence.

Serija The Last of Us na HBO i HBO Max premijerno stiže 15. siječnja 2023. godine, odnosno kod nas će biti dostupna 16. siječnja, a prva sezona se sastoji od ukupno devet epizoda.

The Last of Us

Check Also

Prvi pogled na film The Toxic Avenger

Prvi pogled na netipični superherojski film The Toxic Avenger u režiji Macona Blaira (I Don’t …

Najava za Peacockovu seriju John Carpenter’s Suburban Screams

Baš kada smo mislili da je već sve poznato što stiže za ovogodišnju jezivu sezonu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics