Steven Spielberg radi na tehnološki inovativnoj horor seriji Spielberg’s After Dark

Steven Spielberg radi na tehnološki inovativnoj horor seriji za novu streaming platformu Quibi koja je primarno namijenjena gledanju kratkih video sadržaja putem mobilnih uređaja.

Serija se razvija pod radnim nazivom Spielberg’s After Dark, o ono što ju čini doista posebnom je vremenski slot i format. Dakle, mobiteli korisnika pratit će vrijeme i lokaciju na kojoj se on nalazi, pa će mu dozvoliti gledanje serije tek nakon zalaska sunca. Da bi sve bilo dramatičnije, Quibi će odbrojavati vrijeme do mogućeg početka gledanja ove serije, a nakon što mrak padne ponovno će prikazivati koliko je vremena ostalo do svitanja. Ideja o prikazivanju serije samo noću je došla od samog Spielberga, kao i priča kojom će se serija baviti.

Vijest o seriji je došla od jednog od osnivača Quibija – Jeffreyja Katzenberga, koji je u sklopu Banff World Media Festivala predstavljao planove za svoju novu digitalnu platformu. “Steven Spielberg je došao i rekao: ‘Imam super strašnu priču koju želim realizirati’. On sam piše scenarij za nju. Kako već neko vrijeme nije ništa napisao, dobiti ga da napiše nešto je naprosto fantastično.” Katzenberg je također dodao kako je Spielberg već napisao 5 do 6 epizoda (koje Quibi naziva “poglavljima”), za priču koja će se sastojati od ukupno 10 do 12 poglavlja. Poglavlja za Quibi općenito podrazumijevaju trajanje od 7 do 10 minuta, te su specifično rađena za gledanje u pokretu.

Pretplata će koštati 4,99 dolara na mjesec, ili pak 7,99 za one koji ne žele gledati reklame. Quibi je na ovoj ideji već prikupio preko milijardu dolara kapitala i krenuo u proizvodnju sadržaja. Već u prvoj godini postojanja planiraju emitirati oko 7 tisuća epizoda raznih serijala. Quibi će biti lansiran 06. travnja 2020. godine, i ponudit će i dvotjedni besplatni probni rok, kada će odmah biti dostupno i osam “super premium” produkcija (koje Katzenberg još uvijek naziva “filmovim”).

Osim Spielberga, za Quibi će nove projekte stvarati ili u njima glumiti Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi, Catherine Hardwick, Anna Kendrick, Doug Liman, Laurence Fishburne i Antoine Fuqua.

Quibi je inače samo jedan od brojnih novih streaming servisa koji će se lansirati u sljedećih 12 mjeseci. WarnerMedia, Disney, NBC Universal, Viacom i Apple planiraju lansirati vlastite servise, no niti jedan nije fokusiran isključivo na mobitele kao Quibi.

Check Also

Trailer prodire duboko u horor novog ruskog filma The Superdeep

Trenutno se u postprodukciji nalazi novi ruski žanrovski film na engleskom jeziku The Superdeep (Kolskaya …

The Old Guard na Netflix stiže već sutra, 10. srpnja!

Netflix i Skydance su objavili novi video, fotografije i poster za akcijski fantasy film The …

Web Statistics