Serija Vampirske kronike je dobila novog showrunnera

Još 2017. su Paramount Television i Anonymous Content osigurali prava na 11 knjiga iz serijala Vampirske kronike (Vampire Chronicles), autorice Anne Rice. Sama Anne Rice je preuzela ulogu izvršne producentice serije, a njezin sin Christopher Rice je također uz funkciju izvršnog producenta zadužen i za scenarij. Zatim je serija nakon gotovo dvije godine razvijanja konačno pronašla svoj dom. U vrlo velikoj konkurenciji Hulu se uspio izboriti za seriju.

Inicijalno je Bryan Fuller još početkom prošle godine preuzeo ulogu showrunnera serije, da bi nedugo zatim odlučio da ne želi gaziti po prstima Anne Rice i njezinog sina Christophera Ricea. Sada je serija nakon intezivne potrage dobila novog showrunnera, točnije showrunnericu – Dee Johnson. “Pozdravite Dee Johnson. Dee je iznimno talentirana i svestrana scenaristica i producentica koja je svoje iskustvo ispekla na serijalima poput kritički vrlo hvaljene serije Boss, hita Nashville, te SF odiseje Mars. Kao afroamerikanka koja ne skriva svoju seksualnu orjentaciju LGBT osobe tijekom njezine dugačke karijere radeći na serijama Hitna služba i Dobra žena Dee je zagovarala reprezentaciju likova manjina, donoseći raznovrsnost pametnim dramama u domove milijuna gledatelja diljem svijeta.” – izjavio je Christopher Rice.

Anne i Christopher Rice seriju produciraju zajedno s Davidom Kanterom i Steveom Golinom iz Anonymous Contenta i Paramount Televisionom.

Književni serijal Vampirske kronike započeo je 1976. godine s prvim romanom Intervju s vampirom, gdje je središnji lik Lestat de Lioncourt, dobrostojeći Francuz iz 18. stoljeća koji postaje vampir. Prva knjiga iz serijala adaptirana je za filmsko platno 1994. godine, a glavne uloge su tumačili Tom Cruise i Brad Pitt. Treći nastavak serije pod naslovom Kraljica prokletih također je imao svoju ekranizaciju, iako manje uspješnu, 2002. godine.

Check Also

Godzilla vs. Kong: trailer postavlja dva titana jednog protiv drugoga!

Warner Bros. Pictures i Legendary su konačno objavili prvi trailer za Godzilla vs. Kong, nastavak …

Kosmogonik, kratki film po motivima priče Stanisława Lema!

Film Kosmogonik iliti Cosmogonic je snimljen je prema kratkoj priči Stanisława Lema Uranove uši (Uranowe …

Web Statistics