Ridley Scott je otkrio da će “Alien: Paradise Lost” imati poveznicu s Ripley

 

28092015_alien_paradise_lost_post

Izgleda da Ridley Scott nema nikakvu namjeru usporiti s poslom, dapače radi sve u šesnaest. Ovaj tjedan u domaća kina stiže njegov film Marsovac, a još prošli tjedan redatelj je iznio nove detalje vezane uz njegov sljedeći projekt, odnosno nastavak neslavnog Prometeja. Moramo priznati da nekako nevoljko pratimo razvoj događaja oko drugog nastavka Prometeja. Jer unatoč tome što se Scott ipak malo opravdao s najnovijim naslovom u kinima, svejedno nam to teško može nadoknaditi ono razočaranje koje nam je priuštio s Prometejom. Filmovi nisu baš za usporedbu, s obzirom da je Marsovac rubni SF, no barem možemo konstatirati da je ovo korak u pravom smjeru (iako je knjiga debelo bolja, pa imajte i to u vidu). Da se vratimo temi članka, iliti famoznom nastavku koji ni ne nosi ime Prometej nego “Alien: Paradise Lost“. Pa svakako možemo reći da smo mi službeno pogubljeni. Dakle, malo jest Alien, onda ipak nije, zatim malo opet jest… Redatelj je promjenu naslova ovako pojasnio:

Vraćamo se nazad, na kako, zašto i kada je čudovište stvoreno. Vraćamo se na stražnja vrata prvog Aliena kojeg sam napravio prije trideset godina.

Više je nego očita Scottova želja da se ponovo poveže s fanovima Aliena. U najnovijem intervjuu za Empire redatelj je objasnio i kako će se novi film povezati s originalom. Čak je otkrio i da će postojati konekcija s Ellen Ripley, kao i s Blomkampovim nadolazećim filmom “Alien 5“.

Na jedan način to je “Prometheus 2”, to je potpuno ista priča. Ali uvijek je bila ideja da nosi naslov “Alien: Paradise Lost”. Da li nas Prometej vodi van zadanog kursa od kojeg sam odlučio krenuti, a to je nazad na prvi originalni film… Čak imam i poveznicu s Ripley, ali vam neću otkriti o čemu je riječ.

Alien: Paradise Lost se počinje snimati u veljači, a Noomi Rapace i Michael Fassbender će reprizirati svoje uloge kao Shaw i David. Još se ne zna kada će film biti pušten u kina, no pretpostavlja se da će to biti negdje 2017. godine.

Check Also

Star Trek: Lower Decks je dobio prvi trailer!

Čekanju je konačno došao kraj, sletio je prvi trailer za Star Trek: Lower Decks, prvu …

Trailer prodire duboko u horor novog ruskog filma The Superdeep

Trenutno se u postprodukciji nalazi novi ruski žanrovski film na engleskom jeziku The Superdeep (Kolskaya …

Web Statistics