Razbijači mitova razbijaju Zvjezdane ratove

16042014_MythbustersStarWars_post

Domaći Discovery Channel započinje uskoro s emitiranjem 9. sezone popularnog serijala Razbijači mitova (Mythbusters). Stručnjaci za specijalne efekte, Adam Savage i Jamie Hyneman koriste se znanstveno-tehnološkim metodama da bi provjerili valjanost tračeva, filmskih scena, vijesti i inih urbanih legendi u razdvajanju činjenica od fikcije.

Nova sezona će započeti specijalnom epizodom posvećenom Zvjezdanim ratovima u subotu 19. travnja u 17:10 pod nazivom Razbijači mitova: Zvjezdani ratovi: Osveta mitova. Naravno, dotaknut će se samo epizode IV, V i VI.

Tako će Adam i Jamie uz svesrdnu pomoć svoje ekipe provjeriti može li onako jednostavno i pod pritiskom Luke doista prebaciti sebe i Leiu preko ponora samo pomoću kuke koju izvuče iz pojasa? Potom će ispitati bi li Hanu bilo moguće spasiti Luka od hladnoće stavljajući ga u rasporenog Tauntauna i mogu li dva balvana Ewoka uništiti sofisticirano oklopno hodajuće oružje Imperije. Naravno uz dobru dozu zafrkancije i humora spomenuti ‘mitovi’ će biti temeljito provjereni.

U devetoj sezoni između ostalog Razbijači mitova od redatelja Jamesa Came­rona traže da im objasni zašto Rose i Jack nisu podijelili splav i preživjeli poto­nuće Titanika, te istražuju je li micanje mrtvog tijela doista lako kao što izgleda na filmu. Provjeravaju i mit iz Prvog svjetskog rata: može li ugao rova usporiti udarni val i spasiti život nekom vojniku? Adam i Jamie izvode svoju do sada na­jopasniju vratolomiju, pokušavajući voziti motocikl preko jezera. Uz to, Kari, Grant i Tory surfaju na dasci na raketni pogon i doznaju je li moguće pobjeći iz visokog hotela uz pomoć improviziranog padobrana. Hoće li njihovi padobrani kućne izrade prkositi gravitaciji, ili ih ostaviti u slobodnom padu?

Check Also

Prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth

Showtime je objavio prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth …

Raised by Wolves: novi trailer za 2. sezonu HBO-ove serije

HBO Max je objavio novi trailer i prvi poster za drugu sezonu SF serije Raised …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics