Razbijači mitova razbijaju Zvjezdane ratove

16042014_MythbustersStarWars_post

Domaći Discovery Channel započinje uskoro s emitiranjem 9. sezone popularnog serijala Razbijači mitova (Mythbusters). Stručnjaci za specijalne efekte, Adam Savage i Jamie Hyneman koriste se znanstveno-tehnološkim metodama da bi provjerili valjanost tračeva, filmskih scena, vijesti i inih urbanih legendi u razdvajanju činjenica od fikcije.

Nova sezona će započeti specijalnom epizodom posvećenom Zvjezdanim ratovima u subotu 19. travnja u 17:10 pod nazivom Razbijači mitova: Zvjezdani ratovi: Osveta mitova. Naravno, dotaknut će se samo epizode IV, V i VI.

Tako će Adam i Jamie uz svesrdnu pomoć svoje ekipe provjeriti može li onako jednostavno i pod pritiskom Luke doista prebaciti sebe i Leiu preko ponora samo pomoću kuke koju izvuče iz pojasa? Potom će ispitati bi li Hanu bilo moguće spasiti Luka od hladnoće stavljajući ga u rasporenog Tauntauna i mogu li dva balvana Ewoka uništiti sofisticirano oklopno hodajuće oružje Imperije. Naravno uz dobru dozu zafrkancije i humora spomenuti ‘mitovi’ će biti temeljito provjereni.

U devetoj sezoni između ostalog Razbijači mitova od redatelja Jamesa Came­rona traže da im objasni zašto Rose i Jack nisu podijelili splav i preživjeli poto­nuće Titanika, te istražuju je li micanje mrtvog tijela doista lako kao što izgleda na filmu. Provjeravaju i mit iz Prvog svjetskog rata: može li ugao rova usporiti udarni val i spasiti život nekom vojniku? Adam i Jamie izvode svoju do sada na­jopasniju vratolomiju, pokušavajući voziti motocikl preko jezera. Uz to, Kari, Grant i Tory surfaju na dasci na raketni pogon i doznaju je li moguće pobjeći iz visokog hotela uz pomoć improviziranog padobrana. Hoće li njihovi padobrani kućne izrade prkositi gravitaciji, ili ih ostaviti u slobodnom padu?

Check Also

Nosferatu: prvi trailer za remake redatelja Roberta Eggersa!

Focus Features konačno je objavio prvi teaser trailer za remake filma Nosferatu, redatelja i scenarista …

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics