Raya and the Last Dragon: novi magični trailer otkriva više detalja o filmu!

Disney je objavio internacionalni trailer i novi poster za Raya and the Last Dragon, njihov najnoviji animirani film koji je poseban u nekoliko pogleda. Inpiriran je kulturama jugoistočne Azije, a za titularni lik ima glumicu odgovarajućeg podrijetla – Kelly Marie Tran (što ju čini prvom jugoistočnom azijatkinjom koja će predvoditi Disneyjev animirani film). Također film je u većoj mjeri razvijan na daljinu, s obzirom da je produkcija počela kada je krenula i dalje aktualna pandemija koronavirusa.

Jako davno, u fantasy svijetu Kumandre, ljudi i zmajevi su živjeli zajedno u harmoniji. No kad je zla sila zaprijetila zemlji, zmajevi su se žrtvovali da spase čovječanstvo. Sada, 500 godina kasnije, to isto zlo se vratilo, stoga usamljena ratnica Raya mora pronaći posljednjeg legendarnog zmaja kako bi obnovio slomljenu zemlju i podijeljene ljude. Međutim, tijekom svog putovanja naučit će da će trebati više od zmaja da se spasi svijet – trebat će i povjerenje i timski rad.

Tijekom putovanja, Raya posjećuje različite zemlje: zemlju Srca, Talona, ​​Očnjaka, Kralježnice i Repa. Donja slika (ispod postera) nalazi Rayu usred zaista cool akcijske scene na “plutajućoj tržnici” Talona. Svaka od pet zemalja ima svoj prepoznatljiv štih, od shema boja, tkanina, pa čak i frizura. Inspiracija za Talon potekla je iz istraživačkih putovanja u regiju Mekong u jugoistočnoj Aziji, koja obiluje plutajućim tržnicama.

Film su režirali Don Hall (Winnie the Pooh, Big Hero 6, Moana), Carlos López Estrada (Blindspotting, Summertime previously), Paul Briggs i John Ripa. Producenti su Osnat Shurer i Peter Del Vecho za Walt Disney Animation Studios.

Glasove su glavnim likovima posudili Kelly Marie Tran (Star Wars: The Last Jedi) kao neustrašiva Raya, Awkwafina (The Farewell) kao posljednji legendarni zmaj Sisu, Gemma Chan kao Namaari, Daniel Dae Kim kao Benja, Sandra Oh kao Virana, Benedict Wong kao Tong, Izaac Wang kao Boun, Thalia Tran kao Noi, Alan Tudyk kao Tuk Tuk i Lucille Soong kao Dang Hu.

Raya and the Last Dragon bi u kina i na Disney Plus trebao stići 05. ožujka.

Raya and the Last Dragon
Raya, usamljena ratnica čija je pamet oštra poput njene oštrice mača, mora ući u trag legendarnom posljednjem zmaju kako bi obnovila njezinu slomljenu zemlju i podijeljene ljude.

Raya and the Last Dragon

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics