Prvi pogled na film The Pope’s Exorcist, s Russellom Croweom u titularnoj ulozi!

Iz radionice kuće Sony Screen Gems uskoro nam stiže nadnaravni triler The Pope’s Exorcist. Film je temeljen na stvarnom egzorcistu ocu Gabrieleu Amorthu, “legendarnom talijanskom svećeniku koji je izveo preko 100.000 egzorcizama za Vatikan.” Redatelj filma je Julius Avery (Overlord), a glavnu ulogu tumači Russell Crowe kojeg smo nedavno imali prilike gledati kao Zeusa u Marvelovom filmu Thor: Love and Thunder.

Produkcija filma je u tijeku, pa smo dobili i prvu fotografiju koja otkriva Crowea kao talijanskog svećenika. Scenarij je prošao kroz ruke nekoliko pisaca, a zadnji draft potpisuje Evan Spiliotopoulos, s revizijama Chucka MacLeana, što je sve nastalo na temeljima prvog drafta Michaela Petronija, s revizijama Chestera Hastingsa i R. Deaan McCrearyja.

Osim Crowea glavne uloge tumače Alex Essoe (Doctor Sleep) i Daniel Zovatto (It Follows). Za sada još nije poznato kada točno možemo očekivati film na velikim ekranima. Film produciraju Michael Patrick Kaczmarek za kuću Jesus & Mary, Eddie Siebert, Doug Belgrad za 2.0 Entertainment i Jeff Katz za Worldwide Katz.

Dok je bio vatikanski egzorcist, otac Amorth napisao je dvije knjige, An Exorcist Tells His Story i An Exorcist: More Stories, u kojima detaljno opisuje svoja iskustva istjerivanja demona iz opsjednutih. Priča o ocu Gabrieleu Amorthu nedavno je ispričana i u dokumentarcu The Devil and Father Amorth kojeg je režirao William Friedkin (The Exorcist).

Check Also

Slumberland: trailer i poster za Netflixovu obiteljsku fantasy avanturu!

Netflix je u kolovozu objavio prvi teaser za visokobudžetni, obiteljski fantasy film Slumberland, redatelja Francisa …

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics