Prvi pogled na film The Pope’s Exorcist, s Russellom Croweom u titularnoj ulozi!

Iz radionice kuće Sony Screen Gems uskoro nam stiže nadnaravni triler The Pope’s Exorcist. Film je temeljen na stvarnom egzorcistu ocu Gabrieleu Amorthu, “legendarnom talijanskom svećeniku koji je izveo preko 100.000 egzorcizama za Vatikan.” Redatelj filma je Julius Avery (Overlord), a glavnu ulogu tumači Russell Crowe kojeg smo nedavno imali prilike gledati kao Zeusa u Marvelovom filmu Thor: Love and Thunder.

Produkcija filma je u tijeku, pa smo dobili i prvu fotografiju koja otkriva Crowea kao talijanskog svećenika. Scenarij je prošao kroz ruke nekoliko pisaca, a zadnji draft potpisuje Evan Spiliotopoulos, s revizijama Chucka MacLeana, što je sve nastalo na temeljima prvog drafta Michaela Petronija, s revizijama Chestera Hastingsa i R. Deaan McCrearyja.

Osim Crowea glavne uloge tumače Alex Essoe (Doctor Sleep) i Daniel Zovatto (It Follows). Za sada još nije poznato kada točno možemo očekivati film na velikim ekranima. Film produciraju Michael Patrick Kaczmarek za kuću Jesus & Mary, Eddie Siebert, Doug Belgrad za 2.0 Entertainment i Jeff Katz za Worldwide Katz.

Dok je bio vatikanski egzorcist, otac Amorth napisao je dvije knjige, An Exorcist Tells His Story i An Exorcist: More Stories, u kojima detaljno opisuje svoja iskustva istjerivanja demona iz opsjednutih. Priča o ocu Gabrieleu Amorthu nedavno je ispričana i u dokumentarcu The Devil and Father Amorth kojeg je režirao William Friedkin (The Exorcist).

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics