Prva sezona Netflixove serije The Witcher imat će 8 epizoda

Netflix nastavlja davati samo šture informacije oko već naručene ekranizacije popularnog književnog fantasy serijala The Witcher poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog. No novosti svejedno ima pa krenimo redom, naručeno je osam epizoda serije, koja će se snimati u istočnoj Europi, poglavito u Poljskoj. To nam je nakon Netfixovog eventa u Rimu, preko svog twittera otkrila autorica serije, showrunnerica, izvršna producentica i scenaristica Lauren Schmidt Hissrich (The West Wing, Parenthood). Također je otkrila da je za sada napisala samo pilot, te da će joj se za ostale epizode koje trenutno postoje samo u njezinoj glavi pridružiti još pisaca. Hissrich je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Doduše za likove je već ranije otkriveno da ćemo uz Geralta imati prilike vidjeti Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”, a sama serija bi se prema Hissrich trebala pojaviti na Netflixu negdje 2020. godine.

Popularna saga The Witcher za sada broji osam romana i zbirka priča prevedenih na dvadesetak jezika. U knjigama witcheri su lovci koji razvijaju nadnaravne sposobnosti za borbu sa smrtonosnim čudovištima, a glavni lik oko kojeg se odvija radnja je Geralt.

Andrzej Sapkowski ima funkciju kreativnog savjetnika na seriji. Ostali izvršni producenti su Sean Daniel (The Mummy franšiza, The Expanse), Jason Brown (The Expanse), Tomek Baginski (The Cathedral, Ambition) i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life).

Ovo nije prva ekranizacija, knjige su već poslužile kao inspiracija za poljski film “The Hexer” iz 2001. godine, dok je 2002. godine izašla i istoimena poljska serija od ukupno 13 epizoda.

Check Also

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: prvi trailer otkriva novog heroja i poznatog zlikovca!

Stiglo je vrijeme da upoznamo novog Marvelovog superheroja. Marvel Studios je danas objavio prvi poster …

Castlevania: prvi teaser za 4. i ujedno finalnu sezonu Netflixove serije

Netflix je objavio prvi teaser trailer za četvrtu sezonu iznimno kvalitetne anime serije Castlevania, no …

Web Statistics