Prva sezona Netflixove serije The Witcher imat će 8 epizoda

Netflix nastavlja davati samo šture informacije oko već naručene ekranizacije popularnog književnog fantasy serijala The Witcher poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog. No novosti svejedno ima pa krenimo redom, naručeno je osam epizoda serije, koja će se snimati u istočnoj Europi, poglavito u Poljskoj. To nam je nakon Netfixovog eventa u Rimu, preko svog twittera otkrila autorica serije, showrunnerica, izvršna producentica i scenaristica Lauren Schmidt Hissrich (The West Wing, Parenthood). Također je otkrila da je za sada napisala samo pilot, te da će joj se za ostale epizode koje trenutno postoje samo u njezinoj glavi pridružiti još pisaca. Hissrich je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Doduše za likove je već ranije otkriveno da ćemo uz Geralta imati prilike vidjeti Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”, a sama serija bi se prema Hissrich trebala pojaviti na Netflixu negdje 2020. godine.

Popularna saga The Witcher za sada broji osam romana i zbirka priča prevedenih na dvadesetak jezika. U knjigama witcheri su lovci koji razvijaju nadnaravne sposobnosti za borbu sa smrtonosnim čudovištima, a glavni lik oko kojeg se odvija radnja je Geralt.

Andrzej Sapkowski ima funkciju kreativnog savjetnika na seriji. Ostali izvršni producenti su Sean Daniel (The Mummy franšiza, The Expanse), Jason Brown (The Expanse), Tomek Baginski (The Cathedral, Ambition) i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life).

Ovo nije prva ekranizacija, knjige su već poslužile kao inspiracija za poljski film “The Hexer” iz 2001. godine, dok je 2002. godine izašla i istoimena poljska serija od ukupno 13 epizoda.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics