Predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac službeno je predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala. Vruće ljetne dane dodatno će ugrijati niz dugometražnih, kratkometražnih i VR žanrovskih naslova koji će se prikazivati na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u kinu Tuškanac te Muzeju iluzija.

“12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala donosi bogat program sjajnih premijernih naslova kao i obožavanih žanrovskih klasika koji slave svoje velike godišnjice. Više od četrdeset filmskih naslova filmofile i zagrebačku publiku očekuje na ovogodišnjem festivalu i siguran sam da će svatko naći nešto za sebe”, izjavio je Stjepan Hundić, direktor Fantastic Zagreb Film Festivala.

Festival 30. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:30 h otvara psihološki triler Posljednji klijent, vrhunski high-concept triler iz majstorske danske filmske radionice. Klasičan odnos „pozitivac-negativac“ intrigantno je okrenut naglavačke, a ovaj nepredvidljiv, napet i mračan triler držat će vas na rubu sjedala do posljednje scene, i opet vas iznenaditi.

Do 10. srpnja publiku očekuje spoj atraktivnih premijera i kultnih žanrovskih evergreena. Od novih naslova izdvajamo finski mystery horor Izlijeganje, norveški nadnaravni SF triler Nevini, austrijski mystery horor Obiteljska večera i poljsku futurističku dramu Dan kada sam pronašao djevojku u smeću. Fantastic Retro ove godine donosi izuzetno atraktivne naslove koji slave svoje velike jubileje: Blade Runner Ridleya Scotta, Ratovi Zvijezda: Nova nada Georgea Lucasa, Stvor Johna Carpentera, Oslobađanje Johna Boormana, Metropolis Fritza Langa, Nosferatu F.W. Murnaua te Bliski susreti treće vrste Stevena Spielberga kojim se i zatvara 12. Fantastic Zagreb.

Uz fantastične cjelovečernje naslove na festivalu se može pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac te atraktivni VR (filmovi virtualne stvarnosti) naslovi u Muzeju iluzija. Na predstavljanju je prisustvovao i Davorin Horak, selektor programa kratkog i VR filma.
“Imali smo težak zadatak izabrati između 300 sati prijavljenih kratkih i VR naslova i vjerujem da smo uspjeli sastaviti jako zanimljiv i raznovrstan program filmova koji dolaze iz čitavog svijeta od Koreje, Meksika i Italije do Nizozemske, Australije, Kanade, Španjolske, čije priče su aktualne, zanimljive i žanrovski različite.”, izjavio je Horak.

Teaser DEIA (La llamada) from Khuruts Begoña on Vimeo.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala. Vidimo se tamo!

Check Also

Počeo je Animafest Zagreb 2024.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održava se u Zagrebu od 03. do 08. …

Animafest 2024: žanr u kategoriji dugometražnog filma

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 03. do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics