Peter Jackson sastavlja kreativni tim za Amazonovu seriju Gospodar prstenova

Fanovi su bili podijeljeni oko vijesti da bi Peter Jackson mogao biti jedna od ključnih figura u stvaranju Amazonove serije Gospodar prstenova. Neki su jednostavno željeli vidjeti novu viziju, a drugima očito još uvijek nije bilo dosta već prokušanog i uspješnog recepta. Sada se oglasio i sam Peter Jackson te obznanio kako zapravo neće biti involviran u Amazonov kapitalni projekt:

“Imao sam telefonski razgovor s Amazonom na ovu temu, mislim da je to bilo prije nešto više od godinu dana. Zvučalo mi je kao da znaju što rade, da imaju veoma dobre namjere, iznimno fascinantno i vrlo uzbudljivo. No, ja ne bi želio da budem taj koji će biti odgovoran za čitav serijal, jednostavno zato što se u životu nisam posvetio nečemu toliko dugoročno (potvrđenih minimalno pet sezona). Zato ne bi bilo pametno da uđem u priču kao showrunner. Ono što zapravo sada radim je da okupljam dobar kreativni tim koji će nositi seriju.”

Tehnički to zvuči da će ipak donekle doprinijeti projektu, samo što to neće biti u velikoj mjeri. Također je Jackson iskoristio priliku da opovrgne glasnine koje su ga povezivale s mogućim režiranjem DC-jevog superherojskog filma:

“To nije istina.” rekao je. “Nisam imao nikakve razgovore s bilo kime na tu temu. Nisam fan stripova, nisam ih nikada čitao pa stoga nisam posebno zainteresiran da ih adaptiram za kino. To nije istina uopće. Nisam involviran na niti jednom DC-jevom filmu, kao niti na seriji Gospodar prstenova, ali to mi i odgovara, jer imam puno ostalih projekata koji me drže zaposlenog.”

Baš je neki dan objavljen punokrvni trailer za film Mortal Engines, koji je Peter Jackson producirao, i napisao scenarij zajedno s Fran Walsh i Philippom Boyens.

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics