Opasne veze i ostale priče: 4. broj Morine kutije dostupan je za čitanje!

30. prosinca 2022. online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija objavio je novi broj koji je sada dostupan za preuzimanje s web stranice i čitanje. Časopis se može skinuti ili izravno s web adrese morinakutija.com/mag u formatima epub, mobi i pdf, ili s platforme Smashwords.

Morina kutija, br. 4 (prosinac 2022.) okupila je 13 priča i 2 stripa na otvorenu temu i posebnu temu broja: “opasne veze” koja je bila posebno inspirativna našim autorima. Broj sadrži mračna, melankolična, humoristična, jezovita i nadasve (znanstveno) fantastična djela u različitim žanrovima, od horora, distopija, urbanih fantastika do svemirskih misterija. Autori čije su se priče i stripovi našli u broju su: Ed Barol, Petra Cvitanović, Ilija Čvorović – Neno, Ivana Geček, Lea Katarina Gobec, Jelena Janjić, Hrvoje Kmoniček, Veronika Kostantinov, Ema Marić, Antonija Mežnarić, Srebrenka Peregrin, Petra Pine, Igor Rendić, Valentina Stojković i Luna Tatjana Val. Osim priča, broj donosi dvije recenzije i posve novi segment: Morin knjiški reflektor, u kojem donosimo mali pogled na to što je novo u domaćoj produkciji. U ovome broju riječ je o ulomku iz novoga romana urbane krimi-fantastike iz pera Srebrenke Peregrin, Frina: Ordio, koji je nedavno izašao.

Novi je broj idealan za čitanje u ovom mračnom zimskom periodu.

Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Četiri su broja objavljena i dostupna za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Anchora, Apple Podcasta, Google Podcasta, Spotifya i ostalih. Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranice, @morinakutija, na kojima se mogu pratiti aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.

Morina kutija

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics