One Zoom to Rule Them All: Josh Gad je okupio ekipu Gospodara prstenova!

Nastavljajući serijal Reunited Apart, okupljanja glumačkih ekipa iz kultnih filmova, Josh Gad je ostavio iza sebe osamdesete (The Goonies, Back to the Future, Splash) i zaputio se u 2001. godinu s The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring iliti Međuzemlje. Kako je i najavio krajem prošlog tjedna okupio je dobar dio glavne glumačke ekipe filma na Zoom chatu. Tu su bili redatelj legendarne trilogije Peter Jackson te Prstenova družina: Elijah Wood, Sean Astin, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Sean Bean i Ian McKellen. Od ostalih glumačkih imena ekipi su se pridružili Liv Tyler, Andy Serkis, Hugo Weaving, Miranda Otto i Karl Urban, ali i skladatelj Howard Shore te jedna od scenaristica Philippa Boyens. Također u čitavu priču je iz nekog razloga uskočio i Taika Waititi.

Više od 50 minuta skupina se prisjećala onoga što je bilo potrebno da se napravi voljena trilogija, pokazali su svoje zajedničke tetovaže koje su napravili na setu, uprizorili neke scene, te otkrili poneku tajnu – poput ugovora Rhys-Daviesa koji je zahtjevao da ima La-Z-Boy naslonjač u blizini njega, čak i ako je set bio na planini.

Neke trivije koje su Jackson i ekipa otkrili su dobro poznate velikim fanovima Gospodara prstenova, poput toga da je Mortensen zapravo bio last minute zamjena za Aragorna, ili kako je Jackson uspio uvjeriti studio da sva tri filma snima odjednom, što je rezultiralo kaotičnim rasporedom snimanja. Jackson je otkrio da je taj frenetični raspored doveo do jednog od najzapaženijih trenutaka Prstenove družine Boromirove poznate lajne “one does not simply walk into Mordor”. A kad smo već kod Boromira iliti Seana Beana koji ga je tumačio, zanimljivo je i sljedeće. Čitav govor koji je Sean morao održati na Elrondovom vijeću napisan je tek noć prije… Sean ga je dobio ujutro kad je stigao. On je tada isprintao govor i zalijepio ga na koljena. “Kada je izveo taj prizor, vidjet ćete… Jackson je zatim oponašao Beana podižući pogled kako bi izrazio njegov bolno iznerviran izraz.”

Kako je Josh Gad emisiju Reunited Apart pokrenuo i u humanitarne svrhe, ovaj put su sredstva otišla za No Kid Hungry, udrugu koja nastoji iskorjeniti gladovanje djece u Americi.

Sljedeća postaja odnosno 05. epizoda je 08. lipnja, s Istjerivačima duhova.

Check Also

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics