Amazon je najavio tv seriju Conan the Barbarian

Amazon Studios razvija novu seriju Conan the Barbarian koja će biti bazirana na Howardovom kultnom liku opakog ratnika. Tvorac serije je Ryan Condal (Colony) koji će ujedno biti i scenarist, a Miguel Sapochnik (Game of Thrones) će biti zadužen za režiju. Izvršni producenti su uz već spomenute Condala i Sapochnika, Warren Littlefield (Fargo, The Handmaid’s Tale), Fredrik Malmberg i Mark Wheeler.

Radnja bi trebala vratiti Conana njegovim korijenima, te ponovno ispričati klasičnu fantasy priču. Serija će pratiti glavnog lika nakon što je protjeran iz svojeg plemena, dok luta tajanstvenim i podmuklim svijetom u potrazi za smislom i svrhom, u civilizaciji koja ga je već obilježila kao bezumnog divljaka. Ovaj ikonski lik (a.k.a. Conan Simerijanac) je kreirao Robert E. Howard 1932. godine, kada je objavljena i prva priča (Feniks na maču) o Conanu u časopisu Weird Tales. Howard je u razdoblju od 1932. do 1936. godine napisao preko 20 priča i jedan kratki roman o legendarnom barbaru koji je ostao njegov najpoznatiji lik. Serija stripova i knjiga se nastavila desetljeća nakon Howardove smrti, kroz razne druge pisce, ali kako se čini tv serija će pratiti originalne Howardove priče.

Pisac Ryan Condal je priznao da je pomalo opsjednut pričama o Conanu i da je fan Howardovih djela već desetljećima, kao i redatelj Miguel Sapochnik što je dovelo do njihove suradnje. Njihov cilj je napraviti seriju koja će biti dosljedna duhu priča Roberta E. Howarda.

Nas je jako obradovala vijest o radu na seriji, pogotovo kada uzmemo u obzir i ljude koji stoje iza projekta, ali i sam studio jer Amazon se pokazao kao solidan igrač na tržištu. Mi jedva čekamo čuti više, i saznati tko će utjeloviti glavnog lika, a vi?

Za one koje zanima sam korijen mita o Conanu, izvorne pripovijetke Roberta E. Howarda bez de Camp-Carterovih prekrajanja, bez udrobljivanja mongolskih osvajača i bez i trunke austrijskog naglaska, potražite prvu od ukupno šest planiranih knjiga Howardovog Conana – “Kraljica Crne obale” u izdanju Hangara 7.

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics