Netflix razvija seriju Conan the Barbarian!

Početkom 2018. godine najavljena je Amazonova serija Conan the Barbarian, koja je trebala vratiti Conana njegovim korijenima, i ponovno ispričati klasičnu fantasy priču. Tvorac serije i scenarist je trebao biti Ryan Condal (Colony) dok je Miguel Sapochnik (Game of Thrones) trebao preuzeti redateljsku palicu. Nakon toga o projektu se nije čulo ništa novoga. Sada je serija o Conanu dobila novu šansu. Kako ekskluzivno prenosi Deadline Netflix razvija igranu seriju o Conanu koja će biti bazirana na Howardovom kultnom liku opakog ratnika.

Deadline navodi kako je projekt Fredrika Malmberga i Marka Wheelera (Blood Drive) iz kuće Pathfinder Media, prvi u nizu između Netflixa i Conan Properties Internationala, koji je u vlasništvu Malmberg Cabinet Entertainmenta. Ugovor daje Netflixu ekskluzivnu mogućnost stjecanja prava nad književnim djelima o Conanu kao i razvijanje te adaptaciju istih za televiziju i film, uključujući igrane i animirane projekte.

Trenutno je u tijeku potraga za scenaristom/showrunnerom i redateljem koji će voditi projekt. Malmberg i Wheeler imaju funkciju izvršnih producenata. Zanimljivo je spomenuti i to da su upravo Malmberg i Wheeler trebali biti jedni od izvršnih producenata Amazonove serije o Conanu.

Kultni lik Conana aka Conana Simerijanca je kreirao Robert E. Howard 1932. godine, kada je objavljena i prva priča (Feniks na maču) o Conanu u časopisu Weird Tales. Howard je u razdoblju od 1932. do 1936. godine napisao preko 20 priča i jedan kratki roman o legendarnom barbaru koji je ostao njegov najpoznatiji lik. Serija stripova i knjiga se nastavila desetljeća nakon Howardove smrti, kroz razne druge autore.

Za one koje zanima sam korijen mita o Conanu, izvorne pripovijetke Roberta E. Howarda bez de Camp-Carterovih prekrajanja, bez udrobljivanja mongolskih osvajača i bez i trunke austrijskog naglaska, potražite prvu od ukupno šest planiranih knjiga Howardovog Conana – “Kraljica Crne obale” u izdanju Hangara 7.

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Dead Ringers: prvi isječak iz Amazonovog reboota kultnog Cronenbergovog filma

Nakon prvih fotografija i vrlo kratkog teasera Amazon je objavio prvi isječak i novi poster …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics