Naomi Watts u jednoj od glavnih uloga u prequelu serije Igra prijestolja

Dok iščekujemo vijesti o finalnoj sezoni serije Igra prijestolja, vrane su doletile sa značajnim novostima vezanima uz rane dane Westerosa. Naime, kako je Deadline objavio, nadolazeći prequel ovog megapopularnog serijala, upravo je dobio glavnu glumicu. I pripremite se na iznenađenje jer je to ni više ni manje nego Naomi Watts. Da, ova prolifična glumica (Mullholand Drive, King Kong, Birdman, The Ring, Twin Peaks The Return) imati će glavnu ulogu, u prequelu koji je smješten tisućama godina prije događaja iz Igre prijestolja, za koje smo s vremena na vrijeme čuli kao Doba heroja i Duge Noći. Zato ni ne čudi da je radno ime novog serijala, The Long Night. Smještena u taj tragični period, serija bi nam trebala rasvijetliti neke misterije poput Bijelih hodača, ili legendarnih Starkova, a možda čak dati i uvid na događaje s Istoka.

Prema Martinovoj knjizi Age of Heroes je započelo 10000 godina prije događanja u seriji Igra prijestolja. Neka od velikih imena, koja bi mogla biti likovi u novoj seriji su Bran the Builder (koji je osnovao Kuću Stark i nadgledao izradu Zida) i Lann the Clever (koji je osnovao Kuću Lannister). To razdoblje je vodilo u Dugu Noć – zimu koja je trajala cijelu generaciju – i najveći rat protiv Bijelih hodača.

Iako HBO čuva detalje o liku kojeg će tumačiti Watts, Deadline je saznao da bi glumica trebala igrati „karizmatičnu članicu visokog društva, koja skriva mračnu tajnu“. Je li moguće da će Watts glumiti upravo buduću ženu Noćnog kralja? Ili aristokratkinju iz mitske Valyrie? U ovome trenutku, teško je išta reći. Saznali smo i da je uloga potvrđena nakon dugih pregovora, što ako uzmemo u obzir glumicu poput Watts, ima smisla. Glumica s hollywoodske A liste, trebala bi povećati interes gledatelja i fanova za prequel, pogotovo u trenutku kad se jedna saga približava kraju.

Također je otkriveno još jedno glumačko ime pridruženo prequelu serije Igra prijestolja. U za sada nepoznatoj ulozi naći će se britanski glumac Josh Whitehouse, najpoznatiji po seriji Poldark.

A dodatnu nadu pokazuje odabir showrunnerice i scenaristice. Jane Goldman također je veteranka Hollywooda, s naslovima poput Kick-Ass, Stardust, Kingsman, ili X-Men: Days of the Future Past u svom bogatom portfoliu. Fanove će razveseliti i podatak da je ovoga puta i sam tvorac Westerosa, George R. R. Martin, usko vezan za projekt, u fukciji sutvorca, koscenarista i izvršnog producenta.

The Long Night nije jedini od projekata smješten u Martinov izuzetno zanimljivi svijet. Još tri su projekta u izradi, svi pod velom tajne, i sudeći po podacima iz HBO Citadele, svi bi trebali biti prequeli.

A za pravovremene vijesti iz Westerosa, Essosa i ostalih kutaka Martinovog fantasy svijeta, pratite Inverziju.

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics