Nagrada Philip K. Dick: ovogodišnja dodijela će biti streamana online

Ovogodišnji Norwescon se trebao održati ovaj nadolazeći vikend, ali je otkazan poput većine ostalih proljetnih konvencija. Razlog je kao i kod ostalih isti, pandemija koronavirusa koja nas je sve učinila taocima naših kuća. U sklopu konvencije se trebala održati i dodijela nagrade Philip K. Dick, koju dodijeljuje Društvo za znanstvenu fantastiku iz Philadelphije (Philadelphia Science Fiction Society). Nagrada se dodjeljuje objavljenim sf knjigama u paperback izdanju u SAD-u u protekloj godini, a podržava je fondacija “Philip K. Dick”. Dobra vijest je da će se ceremonija dodijele ipak održati, biti će streamana online na YouTubeu, u petak, 11. travnja, u 05:00 sati po našem vremenu.

Nominirane knjige su:

The Outside, Ada Hoffmann (Angry Robot)
Velocity Weapon, Megan E. O’Keefe (Orbit)
All Worlds Are Real: Short Fictions, Susan Palwick (Fairwood Press)
Sooner or Later Everything Falls into the Sea: Stories, Sarah Pinsker (Small Beer Press)
The Little Animals, Sarah Tolmie (Aqueduct Press)
The Rosewater Redemption, Tade Thompson (Orbit)

Nagrada se dodijeljuje još od 1982. godine, a neki od prijašnjih dobitnika su i William Gibson (Neuromancer), Richard K. Morgan (Altered Carbon), Meg Elison (The Book of the Unnamed Midwife), Ramez Naam (Apex), Carrie Vaughn (Bannerless). Prošlogodišnja dobitnica je Audrey Schulman za roman Theory of Bastards (Europa Editions), a posebnu pohvalu je odnio roman 84K (Orbit) autorice Claire North aka Catherine Webb.

Philip K. Dick

Check Also

Nominacije za nagradu Hugo 2021.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2021., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Napustila nas je Tatjana Jambrišak (25.01.1965. – 31.03.2021.)

Tatjana Jambrišak (1965.-2021.) je bila hrvatska književnica, urednica, prevoditeljica i dugogodišnja aktivna članica Društva za …

Web Statistics