House of the Dragon: dodana su nova glumačka imena!

HBO-ova prikvel serija Igre prijestolja – House of the Dragon, koja je već naručena za cijelu sezonu, nastavlja sa zanimljivim odabirom novih glumačkih imena. Naveli smo zanimljiv, a ne uzbudljiv odabir, iako je tehnički i to točno jer se povela prava polemika fanova oko jednog od tih novih imena. Čini se da nekadašnji Doktor nije svima po mjeri za ulogu koju će tumačiti. Matt Smith (The Crown, Doctor Who) će tako utjeloviti princa Daemona Targaryena, Emma D’Arcy (Wanderlust, Truth Seekers) će tumačiti princezu Rhaenyru Targaryen, dok će Olivia Cooke (Ready Player One, Sound of Metal) utjeloviti Alicent Hightower, kćer Ruke kralja (Otto Hightower).

Ranije ove godine HBO je objavio da će Paddy Considine (Outsider, Hot Fuzz) tumačiti kralja Viserysa, petog vladara Targaryena u Westerosu, koji je živio oko 200 godina prije događaja iz serije Igra prijestolja.

Serija House of the Dragon je prikvel fokusiran na kuću Targaryen, točnije na početke Kuće Zmajeva. Temeljena na izvornom materijalu Georgea R. R. Martina “Vatra i krv”, serija će prikazati uspon i pad Kuće Targaryen, od dolaska Aegona Osvajača u Westeros pa do Plesa zmajeva, građanskog, iliti obiteljskog rata, koji je naposljetku završio smrću većine zmajeva, i pripremio teren za Ludog kralja i pobunu Roberta Baratheona.

Tvorci serije su George R.R. Martin i Ryan Condal. Showrunneri i izvršni producenti su Miguel Sapochnik i Ryan Condal, dok su suizvršni producenti George R. R. Martin i Vince Gerardis. Redatelji su Sapochnik, Clare Kilner, Geeta V. Patel i Greg Yaitanes.

House of the Dragon u produkciju ide za svega nekoliko mjeseci, te se na HBO-u očekuje 2022. godine. Najava o skorašnjem početku produkcije izašla je nedavno zajedno s prvim koncept artom vezanim uz zmajeve, kojeg možete potražiti ispod teksta.

House of the Dragon

Check Also

Awake: prvi trailer za Netflixov apokaliptični triler!

Netflix je netom objavio prvi službeni trailer za apokaliptični triler Awake. Redatelj filma je Mark …

Marvel je objavio prvi pogled na film The Eternals

Godinama je prvi vikend u svibnju bio rezerviran za veliko filmsko superherojsko ostvarenje, i dok …

Web Statistics