His Dark Materials: SDCC trailer istražuje neobični novi svijet

HBO i BBC su na San Diego Comic-Conu objavili novi trailer za fantasy seriju His Dark Materials, adaptaciju istoimenog književnog serijala (The Golden Compass, The Subtle Knife, i The Amber Spyglass), autora Philipa Pullmana. Prva sezona koja se radnjom oslanja na prvu knjigu počela se snimati još početkom kolovoza prošle godine, a već u rujnu iste godine je službeno naručena i druga sezona od osam epizoda. Za drugu sezonu je ulogu Willa Parryja, sekundarnog protagonista koji se pojavljuje tek u drugoj knjizi preuzeo Amir Wilson.

Scenarij za His Dark Materials potpisuje Jack Thorne (National Treasure, Harry Potter and the Cursed Child), a glavni režiser je Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech). Hooper režira prve dvije epizode (obje sezone), Dawn Shadforth (Trust) 3. epizodu, Otto Bathurst (Peaky Blinders) epizodu 4. i 5., Euros Lyn (Torchwood, Black Mirror) epizodu 6 i Jamie Childs (Doctor Who) posljednje dvije epizode prve sezone.

Izvršni producenti serije su Dan McCulloch, Jane Tranter i Julie Gardner za Bad Wolf; Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Deborah Forte, Toby Emmerich i Carolyn Blackwood za New Line Cinema te Ben Irving i Piers Wenger za BBC One.

Glumačku ekipu serije čine Dafne Keen (Logan) kao Lyra, Lin Manuel-Miranda (Hamilton, Mary Poppins Returns) kao Lee Scoresby, James McAvoy (Split) kao Lyrin ujak – Lord Asriel, Clarke Peters (The Wire) kao The Master, Ian Gelder (Queers) kao učenjak Charles, Ruth Wilson (The Affair) kao famozna gospođa Coulter, Will Keen (Wolf Hall) kao otac MacPhail, Ariyon Bakare (Life) kao Lord Boreal, Georgina Campbell (Black Mirror) kao novinarka Adele Starminster, Anne-Marie Duff (Suffragette) kao Ma Costa, James Cosmo (Game of Thrones) kao Farder Coram, Lucien Msamati (Richard II) kao John Faa, Mat Fraser (Cast Offs) kao Raymond Van Geritt, with Geoff Bell (War Horse) kao Jack Verhoeven i Simon Manyonda (King Lear) kao Benjamin de Ruyter.

Mlade glumce čine Lewin Lloyd kao Roger Parslow, Daniel Frogson kao Tony Costa, Tyler Howitt kao Billy Costa i Archie Barnes kao Pantalaimon.

Prva sezona prati Lyru, koja se na prvu čini kao obična, ali hrabra mlada djevojka s drugog svijeta. Njezina potraga za nestalim prijateljem otkriva zlokobnu zavjeru koja uključuje otetu djecu i postaje misija k razumijevanju misterioznog fenomena zvanog Prah. Kako putuje kroz svjetove, uključujući i njezin vlastiti Lyra upoznaje odlučnog i hrabrog dječaka Willa. Zajedno će se susresti s neobičnim bićima i opasnim tajnama, sa sudbinom živih kako i mrtvih u njihovim rukama.

Na žalost i dalje ne znamo kada točno stiže serija His Dark Materials. Očekivanja su vrlo visoka i traileri kao što možete i sami vidjeti ne ukazuju potrebu za brigom.

His Dark Materials

His Dark Materials

His Dark Materials

Check Also

Marvel je objavio prvi pogled na film The Eternals

Godinama je prvi vikend u svibnju bio rezerviran za veliko filmsko superherojsko ostvarenje, i dok …

Prvi pogled na Netflixovu misterioznu seriju 1899

Uskoro stiže nova serija od tvoraca izvrsnog serijala Dark. I naravno opet je riječ o …

Web Statistics