Filmska adaptacija BioShocka je dobila redatelja!

Na petama jučerašnje objave prvog teaser trailera za obiteljsku fantasy avanturu Slumberland, Netflix je otkrio tko će režirati njihovu adaptaciju kultne videoigre BioShock. Ni manje ni više u redateljsku stolicu sjesti će Francis Lawrence (I Am Legend, Hunger Games franšiza, Slumberland), dok je za scenarij zadužen Michael Green (Blade Runner 2049, Logan). Film produciraju Netflix, 2K, Vertigo Entertainment i Take-Two Interactive. Roy Lee producira film kroz Vertigo Entertainment, zajedno s Lawrenceom, a izvršni producenti su Cameron MacConomy i Strauss Zelnick za Take-Two.

Sada kada je glavni dio kreative riješen, pretpostavka je da će se Netflix okrenuti odabiru glumaca. Kako još uvijek ne znamo koji se dio franšize Bioshocka adaptira, teško je reći koji će točno likovi ući u film. No, prilično je sigurno da će se kultni likovi poput Big Daddyja i genetski modificiranih djevojčica Little Sisters iz originalne igre, pojaviti na neki način.

Planovi za igranu adaptaciju BioShocka datiraju iz 2008. godine, kada je izdavač igre Take-Two Interactive najavio da će Universal Studios producirati film temeljen na videoigri koju će režirati Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) prema scenariju Johna Logana. 2017. godine potvrđeno je da je taj projekt otkazan, navodno radi razočaravajućeg komercijalnog uspijeha Watchmena iz 2009. i inzistiranja Verbinskog na R rejtingu, a zatim i njegovog napuštanja filma.

Bioshock je pucačina iz prvog lica koju je 2007. godine objavio 2K. Priča je to o prekrasnom, ali opasnom gradu Rapture, skrivenom duboko na dnu Atlantskog oceana. Ono što je vrlo posebno kod Bioshocka je njegov koncept s pričom koja vas tjera da razmišljate dok se probijate kroz njene spektakularno izvedene nivoe postavljene u jezivom gradu smještenom ne dnu oceana, u kojem je sve pošlo krivo. Jer tu se između ostalog radi o prikrivenoj moralnoj priči. I BioShock 2 iz 2010. godine se također odvija u gradu Rapture, dok se BioShock Infinite iz 2013. odvija u letećem gradu Columbiji.

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics