Dosjei X se vraćaju na male ekrane s mini sezonom od šest epizoda

 

22032015_dosjei_x

Još u siječnju Fox je najavio da se Chris Carter, tvorac Dosjea X nalazi u pregovorima za povratak serijalu. Gillian Anderson i David Duchovny su također tada dali jasno do znanja da su zainteresirani za sudjelovanje u projektu.

Sada je Fox obznanio da je vrlo blizu davanja zelenog svijetla za oživljavanje njihove kultne sf serije koja se na kanalu puštala između 1993. i 2002. godine. Čini se da se radi o tkz. kratkotrajnom oživljavanju, odnosno o kraćoj sezoni za koju se još ne zna točan broj epizoda, ali se zna da ih neće biti više od deset. (Daily Mail je prenio da se radi o šest epizoda, no službene potvrde za to još nema.)

Autor originala, Chris Carter će biti uključen u projekt kao scenarist. Na televiziji ga nije bilo već neko vrijeme, ali je nedavno razvijao vlastitu seriju za Amazon, “The After. Ona je nakon pozitivnih kritika pilota naručena za daljnju produkciju, no očito nije uspijela skupiti sredstva pa je ne tako davno odjeknula vijest da se razvoj na seriji stopira. Nas je vijest neugodno iznenadila, jer je pilot pokazao znatan potencijal, a i gledateljima se očito dopao jer je serija upravo od njihove strane jasno izglasana kao projekt koji zaslužuje svoj nastavak.

U svakom slučaju ako se dogovor za povratak Dosjea X realizira, za očekivati je da će Fox seriju najaviti ovog svibnja, kada se održavaju redovite godišnje prezentacije programa za naredanu sezonu.

NADOPUNA: Fox je u međuvremenu i službeno potvrdio povratak serije na male ekrane. Radi se o šest novih epizoda, a snimanje započinje već ovog ljeta.

Check Also

Tales of Dunk & Egg: čini se da HBO već radi na novoj prikvel seriji Igre prijestolja!

Kako ekskluzivno prenosi Variety trenutno se u ranom razvoju nalazi još jedan prikvel Igre prijestolja …

The Luminaries: prvi trailer za Starzovu seriju

Starz je objavio prvi trailer za seriju The Luminaries. Riječ je o šestodjelnoj seriji baziranoj …

Web Statistics