Četvrti FantaSTikon je na horizontu

Četvrto izdanje konvencije FantaSTikon će se, kao i prošle godine, održati u ožujku, od 16.-18. 03. 2018. na FESB-u.

Do 22. veljače su otvorene prijave za sve koji žele sudjelovati u programu konvencije, a zainteresirani se mogu prijaviti preuzimanjem prijavnice te slanjem ispunjenog dokumenta na program@fantastikon.com.

Također, do istog datuma primaju se prijave zainteresiranih izlagača koji žele tijekom konvencije Splićanima prezentirati svoje radove, nakit, knjige, rad udruga i sl., na temu fantastike, znanstvene fantastike, mitologije i legendi. Za prijavu je potrebno poslati mail na izlagaci@fantastikon.com s opisom djelatnosti i zahtjevom za štand.

Volonteri imaju nešto duže vremena za prijave, a dijelom fantaSTičnog tima se može postati ispunjavanjem prijavnice na do 01. ožujka 2018.

FantaSTikon je prva i jedina konvencija na temu fantastike, društvenih igara  i znanstvene fantastike u Splitu i široj okolici.

Za 2018. godinu Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST priprema četvrto izdanje FantaSTikona s programom koji će zasigurno privući još više posjetitelja nego prethodnih godina stavljajući naglasak na lokalne autore i razvoj lokalne scene, ali i pružiti posjetiteljima „okus” međunarodnog stvaralaštva.

Ove godine gosti su Hrvoje Prćić, književnik i urednik hrvatskog izdanja časopisa National Geographic, te urednik nekadašnjeg časopisa za znanstvenu fantastiku Sirius. Iz Zadra stiže doc. dr. sc. Josip Ćirić, poznati i višestrani sveučilišni profesor čija su predavanja uvijek iznimno posjećena. Prvi puta stiže Irena Rašeta, mlada spisateljica i književna urednica, jedna od organizatora SferaKona, kao i Sandro Blašić, hrvatski predstavnik velikog svjetskog izdavača društvenih igara iz Češke – Czech Games Editiona.

Od mladih splitskih snaga očekuje vas Kristina Bilota Toxicpanda, zaposlenica Croteama koja je kao kandidatkinja F&ST-a 2016. osvojila nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku za Najboljeg umjetnika između dva Eurocona, poznatu po svojim grafičkim radovima, među koje ubraja i vizuale za dosadašnje fantastikonovske plakate. Predavanje će održati Ivan Benutić i Barbara Jelić, splitski maturanti koji su pokrenuli portal i uslugu FindRead preko kojeg su ostvarili suradnju s Amazonom.

Ponovo stiže i Tanja Radman, autorica romana „Republika kamena” s dva rasprodana izdanja, čiji se nastavak očekuje početkom 2018, a dolazi i Aleksandar Žiljak, koji je, osim što je bio redoviti gost prva tri FantaSTikona, iznimno poznat pisac i ilustrator u Hrvatskoj i izvan nje, a bio je i počasni gost na europskoj konvenciji Eurocon 2017.

Dio FantaSTikona bit će posvećen vrlo popularnom serijalu knjiga „Pjesma leda i vatre“ i njezinoj slobodnoj tv adaptaciji Igra prijestolja, a zemlja kojoj se ove godine posvećuje kovencija je Japan.

Uz to valja spomenuti Ljubicu Dolašević, cosplay umjetnicu koja je kao profesionalna izrađivačica kostima sudjelovala u izradi kostima za Igru prijestolja, Machina Academiu, centar za obuku mladih u programiranju računalnih igara iz Zagreba, Nikolu Kojića koji pod pseudonimom Argent Helion piše knjige i stvara društvene igre, Kendo klub Marjan, LibriMagicu, društvo ljubitelja književnosti poznato i kao Djevojke koje čitaju, a koje će održati književnu čajanku, te Valeriju Strutinskaju koja će i ove godine održati dječju radionicu izrade igračaka od recikliranih materijala.

Osim predavanja, demonstracija, izlaganja i radionica koje će pokrivati vrlo širok spektar tema, biti će kao i uvijek organizirano popularno nagradno natjecanje u cosplayu i veliki nagradni Geek Trivia Quiz, a da bi sve zaokružili svojim posjetiteljima FantaSTikon će i ove godine ponuditi trodnevnu igraonicu modernih i klasičnih društvenih igara s preko stotinu naslova. Za one koji vole računalne igre, Udruga Level up i Clan Gaming pobrinut će se za opremu i program računalne igraonice (opremljene popularnim konzolama i pripadajućim igrama).

Više o 4. FantaSTikonu možete saznati na njihovim stranicama.

FantaSTikon

Check Also

Ovaj vikend ne propustite 43. SFeraKon koji se održava na Jarunu!

Ni ova godina neće proći bez tradicionalnog okupljanja ljubitelja znanstvene fantastike i srodnih žanrova: 43. …

Online Marsonikon 2021: fantasy!

I drugi puta po redu se neće održati klasični Marsonikon, nego online Marsonikon. No bitno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics