Battlestar Galactica: nova serija će biti smještena u istom svemiru kao i reboot iz 2004.

NBCUniversal je u rujnu prošle godine otkrio zanimljive novosti vezane uz Peacock, njihovu novu streaming platformu. Lansiranje platforme je zakazano za travanj ove godine, za kada je najavljeno 15,000 sati sadržaja, primarno originalnog, ali i klasika kuća Universal Pictures, Focus Features, DreamWorks Animation, Illumination, itd… No tada je najviše odjeknula najava novog reboota serije Battlestar Galactica. NBCUniversal je za voditelja projekta uzeo Sama Esmaila, tvorca serija Mr. Robot i Homecoming.

Sada pak izgleda kako definitivno nije riječ o klasičnom rebootu. Iako ruku na srce to je već i donekle pojasnio sam voditelj projekta kada je na Twitteru objavio da nova serija nije direktni remake nego više spin-off: “jer zašto petljati po savršenstvu? Umjesto toga istražit ćemo novu priču unutar mitologije, a pri tome ostati vjerni duhu Battlestar Galactice.”

Prema najnovijim informacijama, radnja serije će se odvijati u istom svemiru kao i Syfyjev reboot. To bi samo po sebi potvrdilo da se radi o spin-offu. Vijest je prilično vjerodostojna jer dolazi od Ronalda D. Moorea, tvorca iza reboota serije iz 2004., koji je za Variety potvrdio da ga je Sam Esmail kontaktirao kako bi mu rekao “da želi učiniti nešto u istom svemiru.” Moore očito nije imao ništa protiv, dapače dao mu je svoj blagoslov, jer Esmaila smatra fantastičnim scenaristom.

Bila nova serija reboot ili spin-off fanovi će ju sigurno dočekati s oduševljenjem (pod uvjetom da nešto valja). Serija bi svoju premijeru trebala doživjeti još ove godine na Peacocku. Zanimljivo je i to da Universal radi i na filmskoj adaptaciji Battlestar Galactice, ali o tom projektu ima jako malo informacija.

Koncepti serije o skrivenim neprijateljima, umjetnoj inteligenciji i kompliciranom odnosu koji imamo s tehnologijom čine gotovo neizbježnim ponovno oživljavanje Battlestar Galactice, i zapravo nije previše iznenađujuće da bi se nova serija trebala odvijati u istom svemiru kao i kultni Syfyjev reboot.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics