Spremite se za Star Trek humor s animiranom serijom “Lower Decks”

Čini se da će Trek univerzum postati bogatiji za još jednu seriju, i to animiranu. Kako Deadline prenosi, CBS All Access priprema Star Trek: Lower Decks, animirani sitcom, koji ima naručene već dvije sezone. Detalji su kao i obično šturi, tako da period u koji je serija smještena nije poznat. Sam koncept je izuzetno zanimljiv, i mogao bi iznenaditi mnoge fanove. Naime, junaci serije neće biti uobičajena ekipa časnika na mostu, već nižerangirani članovi posade smješteni na donjim palubama. A radnja nije smještena na zapovjednom brodu Zvjezdane Flote, već na beznačajnom plovilu na periferiji Federacije. Sličnu situaciju imali smo prilike vidjeti u istoimenoj TNG epizodi, te smo sigurni da nas očekuje jedno zanimljivo iskustvo.

Dodatno veseli podatak da na seriji radi nitko drugi nego Mike McMahan, jedan od glavnih scenarista i producent hvaljene animirane serije Rick & Morty. McMahan je ujedno i veliki Trekkie, što pokazuje i njegova vizija nikad prikazane osme sezone TNG-a, u knjizi Warped: An Engaging Guide to the Never-Aired 8th Season, koja na humoristični način prikazuje nastavak putovanja kapetana Picarda i njegove posade.

Da CBS misli ozbiljno pokazuje i kreacija novoga studija CBS Eye Animation Productions, koji će producirati serijal. Tako se Star Trek: Lower Decks, pridružuje pravoj Trek renesansi, kojoj svjedočimo ovih dana. Ne samo da očekujemo drugu sezonu Star Trek: Discovery, već nas svaki mjesec čeka i Short Trek mini epizoda. 08. studenog dolazi Calypso, koji potpisuje dobitnik Pulitzera, Michael Chabon. Chabon istovremeno surađuje i na još neimenovanom serijalu s Picardom u fokusu događanja. A sam McMahan, osim na animiranoj seriji, potpisuje i posljednju Short Trek mini epizodu, u kojoj ćemo imati priliku vidjeti Mudda u glavnoj ulozi.

Star Trek: Lower Decks nije prvi animirani serijal u povijesti Treka. Ta čast pripada „The Animated Series“ (TOS), koja je pratila nastavak Kirkove misije. Ali ovo je prvi put da nas na Posljednjoj granici očekuje komedija, i s iščekivanjem očekujemo posjet nižim palubama.

Star Trek: Lower Decks

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics