Amazon ne odustaje, scenarij za The Wheel of Time napreduje, poznat je i naziv 1. epizode

Prošle godine pisali smo o tome da će Sony Pictures Television producirati tv adaptaciju The Wheel of Time iznimno popularnog književnog serijala autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Ta je vijest tada došla nakon otprilike godinu kada je Harriet McDougal, žena pokojnog autora najavila prodaju prava velikom studiju. Ove godine je u nedavnom intervjuu za Deadline, nova šefica Amazona Jennifer Salke dala do znanja kako je projekt stigao kod njih. No ono što je friško objavljeno jest da se na scenariju radi naveliko, ili je čak i dovršen. To je na svom Twitter profilu objavio Rafe Judkins (Agents of SHIELD, Hemlock Grove, Chuck) koji je najavljen kao showrunner, scenarist i glavni izvršni producent tv serije. Fotka koju je Judkins postao otkriva naziv prve epizode – Leavetaking. Poznavatelji Jordanovog opusa prepoznat će Leavetaking kao jedan od naziva poglavlja u prvoj knjizi serijala, The Eye of the World.

The Wheel of Time je fantasy serijal od ukupno 14 knjiga koji započinje sa već spomenutim naslovom The Eye of the World iz 1990. godine, a zvršava s A Memory of Light kojeg je nakon smrti autora 2007. godine završio Brandon Sanderson. Priča prati mladog čovjeka i njegovu grupu prijatelja prisiljenih napustiti svoje selo i krenuti u svijet koji nisu mogli ni sanjati.

The Wheel of Time je pod kućom Red Eagle Entertainment bio dugi niz godina u izradi pokušavajući oživjeti Jordanov fantastični svijet na malim ekranima. Na FXX-u je 2015. čak emitiran i pilot za taj famozan serijal. Navodno je napravljen i emitiran da ne bi izgubili prava na ekranizaciju. U to nije tako teško povjerovati jer se radi o iznimno low budget pilotu koji je emitiran bez ikakve najave ili reklame, i to u pola dva ujutro jednog zimskog ponedjeljka. U bespućima interneta ga i dalje možete pronaći i pogledati, ali to vam ne bi preporučili.

Check Also

Prvi teaser trailer za film The Toxic Avenger!

Legendary Entertainment objavio je prvi teaser trailer za superherojski film The Toxic Avenger. Riječ je …

Wish: novi trailer i poster za Disneyjev animirani film!

Walt Disney Animation Studios objavio je novi trailer i poster za nadolazeći animirani film Wish. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics